Φιλοζωικές Δράσεις – Raktivism

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στον αίθριο χώρο του σχολείου μας μαθητές και μαθήτριες της Ε΄Δημοτικού ως εκπρόσωποι του προγράμματος RAKTIVISM (Προώθηση πράξεων καλοσύνης) και της Α΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων με θέμα τη φιλοζωία, διοργάνωσαν bazaar, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλοζωικού συλλόγου Καλαμάτας.

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου δημιούργησαν όμορφες κατασκευές αλλά και ερωτηματολόγια για τους επισκέπτες μας, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών έφτιαξαν και πούλησαν Χριστουγεννιάτικα Δέντρα φτιαγμένα από παλιά βιβλία.

Με το ποσό που συγκεντρώθηκε, οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού με τους εκπαιδευτικούς τους κ. Αιμιλία Σασσαρώλη και Αναστάση Σταυρόπουλο καθώς και τον εκπαιδευτικό – συντονιστή της δράσης RAKTIVISM, κ. Ηλία Μαρκάκη και την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μαρία Δρέτα, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων της Α΄ Γυμνασίου, μετέβησαν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο καταφύγιο του φιλοζωικού συλλόγου για να γεμίσουν με τρόφιμα και αγάπη τα σκυλάκια που φιλοξενούνται εκεί.

Ξεναγήθηκαν στον χώρο από την Πρόεδρο του Φιλοζωικό Συλλόγου κ. Κατερίνα Πεσώνη και γνώρισαν μερικά από τα αμέτρητα σκυλάκια που τους περίμεναν με λαχτάρα.

Στη συνέχεια άκουσαν το υπέροχο παραμύθι μιας εθελόντριας για τη ζωή ενός αδέσποτου και έγραψαν τα δικά τους μηνύματα για τη φιλοζωία. Δύο μαθητές της Ε΄ Δημοτικού πήραν συνέντευξη από την Πρόεδρο του Φιλοζωικό καταγράφοντας τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τις ανάγκες για βοήθεια.