Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Το ανθρώπινο δυναμικό του σχολείου μας αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό με αγάπη για το παιδί. Εκπαιδευτικοί με επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία στον χώρο, θέτουν ως κύριο στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, συνεχίζοντας να επιμορφώνονται και να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σεβόμενοι την ατομικότητα και τη διαφορετικότητα, καλλιεργούν και αξιοποιούν τις κλίσεις και τα ταλέντα των παιδιών ενώ παράλληλα τους παρέχουν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση, συνεργασία, εξερεύνηση και βιωματική προσέγγιση της γνώσης.

Για τη βέλτιστη επίτευξη των παραπάνω, σε κάθε τάξη του Νηπιαγωγείου μας εργάζονται δύο εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υλοποιούν το προαναφερθέν πρόγραμμα.

Παναγιώτα Κωνσταντινέα

Σύντομο Βιογραφικό

Η Παναγιώτα Κωνσταντινέα είναι νηπιαγωγός. Αποφοίτησε το 2002 από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Τμήμα  Νηπιαγωγών, του Α.Π.Θ.  Είναι Πτυχιούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών  Σπουδών, του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο: Μεταπτυχιακό  Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής με  κατεύθυνση Σχολική Παιδαγωγική – Διδακτική Μεθοδολογία και Αναλυτικά Προγράμματα. (Φλώρινα, 2009). Από το 2005 εργάζεται ως νηπιαγωγός στο Ιδιωτικό Σχολείο – Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα ενώ από το 2020 έως σήμερα είναι Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου του παραπάνω σχολείου. Το 2008 δίδαξε στα Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας – και στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης το μάθημα των «Τεχνικών», ενώ για τρία χρόνια (2012-2013, 2015-2016, 2016-2017) πραγματοποίησε τη διδασκαλία του ίδιου μαθήματος στο τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων στο Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. ΟΡΙΖΩΝ στην Καλαμάτα. Έχει εργαστεί ως βασική εμψυχώτρια στην ομάδα «Ο Κήπος με της Μιλιές», Στέκι Θεατρικού Παιχνιδιού και Παραμυθιών. 

Ελένη-Μαρία Κουλούρη

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ελένη –Μαρία Κουλούρη είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2005 εργάζεται ως Νηπιαγωγός στο Ιδιωτικό Σχολείο Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια κυρίως στους τομείς της ειδικής αγωγής και στις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Για τρία  χρόνια (2017-2019) επιμορφώθηκε στην εφαρμογή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “STEΑM” [Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics] για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Για ένα χρόνο έχει κάνει  μαθήματα steam σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ως υποστηρικτικό μέλος.

Χριστίνα Κωνσταντοπούλου

Σύντομο Βιογραφικό

Η Χριστίνα Κωνσταντοπούλου είναι νηπιαγωγός και ζει και εργάζεται στην πόλη της Καλαμάτας. Αποφοίτησε το 2014 από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα “Επιστήμες της Αγωγής-Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών”, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από το 2017 εργάζεται ως νηπιαγωγός στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στην Καλαμάτα. Το 2017 ξεκίνησε να εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα “S.T.E.Α.M.” για παιδιά και από το 2021 ανήκει στην οικογένεια της Lego Education Academy. Συνεχίζει να επιμορφώνεται σε προγράμματα καινοτομίας και εκπαίδευσης. Το 2018  ξεκίνησε να ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων. Έχει συνεργαστεί με το Ι.Ι.Ε.Κ. Ορίζων, στο Τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, ως εκπαιδεύτρια. Παράλληλα  υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης S.T.E.A.M. σε εκπαιδευτικούς. Από το 2019 έως σήμερα έχει ενεργή συμμετοχή  σε επιστημονικά συνέδρια στον τομέα της εκπαίδευσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Αγγελική Μασουρίδη

Σύντομο Βιογραφικό

Η Αγγελική Μασουρίδη είναι νηπιαγωγός. Αποφοίτησε το 2012 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εργαστεί εθελοντικά ένα χρόνο ως παιδαγωγός στον Σύλλογο Γονέων και Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο με θέμα το «Θεατρικό Παιχνίδι», στο Θέατρο της Ημέρας στην Αθήνα και ένα εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διάρκειας επτά μηνών, πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Από το 2018 εργάζεται ως νηπιαγωγός στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» στην Καλαμάτα.

Αγγελική Μπούρα

Σύντομο Βιογραφικό

Η Αγγελική Μπούρα είναι νηπιαγωγός στην Καλαμάτα, στα εκπαιδευτήρια Μπουγά τα τελευταία 16 χρόνια. Είναι Πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα θεατρικών σπουδών: “Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση’’, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει εκπαιδευτεί πέντε χρόνια στον κόσμο του STEAM, με τον Δρ. Άρη Μαυρομμάτη, Μαθηματικός-Θεωρητικός Τέχνης, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2017 κάνει εργαστήρια STEAM σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτες τάξεις δημοτικού, ενώ έχει κάνει και εκπαιδεύσεις STEAM και σε εκπαιδευτικούς. Έχει πιστοποιηθεί από την Lego Academy για εκπαιδεύσεις στο STEAM-PARK. Το 2019 ήταν εισηγήτρια στο 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Τίτλος έρευνας: «Η αξιοποίηση της Τέχνης και της Τεχνολογίας για την προσέγγιση θεμελιωδών Γεωμετρικών εννοιών και κατασκευών στην Προσχολική Εκπαίδευση». Το 2021 ήταν εισηγήτρια στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο: ” Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό “, με τίτλο «Ο πράκτωρ S.T.E.A.M. λύνει το μυστήριο με τα μπλε βέλη».

Λεμονιά Ντέντου

Σύντομο Βιογραφικό

Η  Λεμονιά Ντέντου είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2019 εργάζεται ως Νηπιαγωγός στο Ιδιωτικό Σχολείο-Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Έχει  παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια κυρίως στους τομείς της ειδικής αγωγής και της ψυχολογίας και συμμετείχα ως εθελόντρια στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα  Διαβατά Θεσσαλονίκης. Η εμφάνιση της πανδημίας του covid-19 έφερε στην εκπαιδευτική πραγματικότητα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση η οποία αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει να παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με τίτλο: Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης-Επιστήμες της Αγωγής (ΕΤΑ).

Δήμητρα Παυλοπούλου

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δήμητρα Παυλοπούλου είναι Νηπιαγωγός. Αποφοίτησε το 2017 από το Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου, στο τμήμα Ειδικής αγωγής  και Εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί ένα χρόνο  εθελοντικά στο ΚΕΚΥΚΑΜΕ Ρεθύμνου και έχει παρακολουθήσει εξάμηνο σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα την Ψυχική Ανθεκτικότητα. Από το 2020 εργάζεται στο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο- Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα.

Αθανασία Σαπουτζόγλου

Σύντομο Βιογραφικό

Η Σαπουτζόγλου Αθανασία-Σωτηρία είναι νηπιαγωγός. Αποφοίτησε το 2019 από τη Σχολή Επιστημών, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος πιστοποίησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών BRAILLE από το Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, όπως  -Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες του ΕΚΠΑ (2020)-Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Σύγχρονο Σχολείο(2020)-Καλές Πρακτικές Διδακτικών Παρεμβάσεων σε Μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες(2021). Από το 2020 και σήμερα εργάζεται στο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο –  Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα.