Events

Open Day 2018:

Στις 28 Απριλίου τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά άνοιξαν τις πόρτες τους!

Γονείς και παιδιά επισκέφθηκαν το σχολείο μας και γνώρισαν από κοντά τους ανθρώπους, το έργο, την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις απεριόριστες δυνατότητες πρόσβασης σε ένα κόσμο όπου η γνώση, η δημιουργία, η καινοτομία και το χαμόγελο συμπορεύονται.

Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα να σας γνωρίσουμε και να επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Μη ξεχνάτε πως για μας όλες οι μέρες είναι Ανοιχτές Ημέρες Επικοινωνίας! Άλλωστε είμαστε στη Καλαμάτα, είμαστε για σας και είμαστε Τώρα!

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: https://openday.bougas-school.gr/

Open Day 2019:

Open Day για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σημαίνει επικοινωνία, με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, για θέματα που προάγουν την εκπαίδευση και αναβαθμίζουν την ποιότητά της. Επικοινωνία σημαίνει ενημέρωση, συνεργασία, αλληλεπίδραση.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν τις εγκαταστάσεις, τις αίθουσες διδασκαλίας, να γνωρίσουν τους εκπαιδευτικούς και να θέσουν ερωτήματα, απορίες και προβληματισμούς. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά θα έχουν έτσι την ευκαιρία να μοιραστούν κάθε πληροφορία που αφορά τις διδακτικές μεθόδους, τα δίδακτρα, τις παροχές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν εδώ και είκοσι οχτώ χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας.

Είναι ένα σχολείο που απευθύνεται σε όλους, έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των μαθητών τόσο εκπαιδευτικά όσο και πνευματικά.

Είναι γνωστό πως ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου της μάθησης, δεν ολοκληρώνεται στο σχολείο, αλλά στην οικογένεια και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Προς αυτή τη κατεύθυνση, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά συνεχίζουν να επενδύουν στη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών. Αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία της συνεργασίας αυτής για την ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη του παιδιού αλλά και της συνεισφοράς και των δύο πλευρών στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πραγματοποίησαν για πρώτη φορά φέτος μια ανοιχτή γιορτή για τους γονείς των μαθητών.

Πραγματοποίησαν  Family Day.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, η Family Day καλούσε τους γονείς να ζήσουν μια μέρα ως μαθητές. Κάθισαν ξανά στα θρανία, έγιναν συμμαθητές των παιδιών τους, αναμετρήθηκαν, προκλήθηκαν, θυμήθηκαν. Γνώρισαν το σχολείο μέσα από τα μάτια τους, έπαιξαν, έφαγαν, έμαθαν, διασκέδασαν. Στο επίκεντρο όμως της Family Day δεν είναι μόνο γονείς αλλά και οι μαθητές. Η ξενάγηση με βιωματικό τρόπο στις τάξεις και στους χώρους του σχολείου, η συνεργασία και το παιχνίδι σε ένα περιβάλλον όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής και εφηβικής τους ζωής, δεν τονώνει μόνο την αυτοπεποίθηση και τη προσπάθεια τους αλλά συσφίγγει τους δεσμούς τόσο των μελών της οικογένειας, όσο και της οικογένειας με το σχολείο.

Η ενεργός, λοιπόν, συμμετοχή των γονέων και η συμβολή τους στο έργο του σχολείου, δεν είναι μόνο σημαντική αλλά απαραίτητη για την επίτευξη του σκοπού της ολοκληρωμένης και ουσιαστικής εκπαίδευσης. H Family Day αποτελεί πλέον την αφετηρία για μια πιο εντατική συνεργασία, ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που μπορεί να προλάβει προβλήματα που συνδέονται είτε με τη μάθηση είτε με τη συμπεριφορά του παιδιού.

Ο πολύ ενεργός πλέον Σύλλογος Γονέων του σχολείου, μας έδωσε μια πρώτη «γεύση» με το International pic-nic για τον ρόλο που θα διαδραματίσει στη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Θέλουμε τους γονείς κοντά μας. Θέλουμε τις ιδέες τους, τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες, τα ταλέντα, τις γνώσεις, τη κουλτούρα τους.

Η Family Day της 31ης Μαρτίου ήταν απλά μία και μόνο μία εκδήλωση αγάπης και σεβασμού προς τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Για εμάς κάθε μέρα είναι Family Day, αφού στην οικογένεια στηρίζεται η δομή, η φιλοσοφία, η λειτουργία και το πολυετές έργο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην κοινωνία της Καλαμάτας.

https://www.youtube.com/watch?v=7Xy3omRquoU

Την, Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σε τομείς που χαρακτηρίζονται καινοτόμοι, προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό, καλλιεργούν δεξιότητες και ενδυναμώνουν την εκπαίδευση.

Η εκδήλωση αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για το κοινό καθώς απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα, φανερώθηκε το τριετές πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων και οι συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες ορίζονται από τη συνεργασία με καταξιωμένους, από τον χώρο της εκπαίδευσης, επαγγελματίες αλλά και από την δυναμική των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι καινοτόμες πρακτικές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τον τομέα  της Περιγραφικής Αξιολόγησης, η οποία έρχεται να εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αξιολογούνται μέσω ενός βαθμού εισάγοντας την περιγραφή, την ανάλυση και την αιτιολόγηση της σχολικής συμπεριφοράς σε γνωστικό και συμπεριφοριστικό επίπεδο. Σημαντική συνεργάτης του σχολείου και ομιλήτρια του άξονα είναι η κυρία Κουλουμπαρίτση, Επίτιμη Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Οι πρακτικές αφορούσαν, επίσης τον τομέα της Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης  που συμβάλλει σημαντικά στην προετοιμασία των μαθητών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα αλλά και τον τομέα των Τεχνών που καλλιεργούν το ήθος, εξάπτουν τη φαντασία και καλλιεργούν ψυχικά τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Παρουσιάσθηκε επίσης το πιλοτικό πρόγραμμα  των Αρχαίων ελληνικών στο Δημοτικό του σχολείου, σε συνεργασία με τη κ. Βολονάκη καθώς επίσης  και του Εθελοντισμού που διδάσκει το πιο σημαντικό μάθημα, που δεν είναι άλλο από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Δείτε παρακάτω και συνδέσμους με αναφορές για την εκδήλωση μας στα ΜΜΕ:

Messinia Live          Tharros News