Εγγραφές – Υποτροφίες

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εγγραφές μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ή να καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Σχολείου μας 2721092022 / 2721092122, προκειμένου να κλείσετε ραντεβού και να ενημερωθείτε δια ζώσης για τα προγράμματά μας από τις/τους διευθύντριες/ές της βαθμίδας του ενδιαφέροντός σας.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά επαινώντας την αριστεία προσφέρουν υποτροφίες σπουδών για εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση. 

Θα δοθούν τρεις (3) υποτροφίες μέσα από διαδικασία γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης σε μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που θα αποφοιτήσουν φέτος από τη Στ΄  τάξη Δημοτικού και κατά το σχολικό έτος 2023-2024 θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν:

 • μία υποτροφία με έκπτωση 50% επί των βασικών ετήσιων διδάκτρων σε μαθητή/μαθήτρια – απόφοιτο/απόφοιτη του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά
 • μία υποτροφία με έκπτωση 50% επί των βασικών ετήσιων διδάκτρων σε μαθητή/μαθήτρια – απόφοιτο/απόφοιτη άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου
 • μία υποτροφία με έκπτωση 25% επί των βασικών ετήσιων διδάκτρων σε μαθητή/μαθήτρια – απόφοιτο/απόφοιτη άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου

Όροι και προϋποθέσεις:

 • Οι υποτροφίες δίδονται μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής βαθμίδας, εφόσον οι μαθητές αριστεύουν με βάση το αποτέλεσμα του τίτλου προόδου στην Α΄ και τη Β΄ Γυμνασίου.
 • Η Επιτροπή Υποτροφιών αποτελείται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
 • Οι υποψήφιοι για την Α΄ τάξη Γυμνασίου θα διαγωνισθούν γραπτά στη Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τα Αγγλικά.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή υποτροφίας αποτελεί η επίτευξη επίδοσης 86% και άνω κατά μέσο όρο στις γραπτές εξετάσεις και η συνέντευξη από Επιτροπή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
 • Τα θέματα των γραπτών εξετάσεων είναι πρωτότυπα και αξιολογούν γνώσεις και δεξιότητες που έχει κατακτήσει κάθε μαθητής ή μαθήτρια στο αντίστοιχο ηλικιακό επίπεδο, ανιχνεύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες επίτευξης ακαδημαϊκής αριστείας.
 • Η διαδικασία των γραπτών εξετάσεων προσομοιάζει με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 • Τα γραπτά θα διορθωθούν από δύο εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
 • Τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν  στις 26 Ιουνίου 2023.
 • Γονείς και μαθητές έχουν τη δυνατότητα, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, να δουν τα γραπτά τους, εάν το επιθυμούν, όπως και τα γραπτά όσων έλαβαν υποτροφία.
 • Η εξεταστέα ύλη και η δήλωση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα εξεταστούν γραπτά την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, 9 π.μ. – 12.50 μ.μ.,  στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά θέματα: 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Διαγώνισμα_ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Διαγώνισμα_ΓΛΩΣΣΑΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Writing

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Vocabulary

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Reading_1

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Reading_2

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Grammar_1

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Grammar_2

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ Conversation

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εξεταστέα ύλη και να υποβάλλετε την αίτηση ενδιαφέροντος σας:

Ύλη Μαθηματικών

Ύλη Γλώσσας

Ύλη Αγγλικών

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα των φετινών υποτροφιών:

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΓΛΩΣΣΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Writing

Vocabulary Test_Multiple Choice

Reading_1 – Madam Tussauds Museum

Reading_2 – What’s your problem

Grammar_Test -Multiple Choice

Grammar – Snake Island

Conversation

 

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά απονέμουν Υποτροφίες Αριστείας σε μαθητές της β/θμιας εκπαίδευσης  με κριτήριο την  ακαδημαϊκή τους επίδοση και την εξαιρετική διαγωγή τους.

Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2023-2024 θα απονεμηθούν οι ακόλουθες υποτροφίες:

 1. 4 συνολικά Υποτροφίες ακαδημαϊκής αριστείας σε μαθητές/τριες οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου που το 2023 θα ολοκληρώσουν την α΄, β΄, γ΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου με γενική βαθμολογία στις προαγωγικές γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου μεγαλύτερη του19,01 για Γυμνάσιο και 18,75 για Λύκειο αντίστοιχα.
 2. Οι υποτροφίες Αριστείας θα καλύπτουν το 50% των διδάκτρων για ένα έτος και δύνανται να συνεχίζουν να χορηγούνται στους μαθητές/τριες μέχρι την αποφοίτηση τους από την σχολική βαθμίδα του Γυμνασίου ή Λυκείου αντίστοιχα, εφόσον ο υπότροφος συνεχίζει να συγκαταλέγεται στην 3άδα με την υψηλότερη βαθμολογία της τάξης και η διαγωγή του παραμένει εξαιρετική.
 3. Η περίοδος αξιολόγησης και επαναξιολόγησης των Υποτροφιών ορίζεται και ανακοινώνεται κάθε χρόνο πριν την λήξη του σχολικού έτους .
 4. Εφόσον οι αιτήσεις ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό, θα διενεργηθεί κλήρωση στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιου υπότροφου.
 5. Ως περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή των μαθητών στην διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιων υπότροφων ορίζεται η 16η εως 30η Ιουνίου
 6. Η αίτηση με τα δικαιολογητικά μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  em@bougas-school.gr
 7. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας και στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δια ζώσης ενημέρωση.

Η διαδικασία αξιολόγησης του υποψήφιου υπότροφου περιλαμβάνει

 • Κατάθεση αποδεικτικού βαθμολογίας από το σχολείο φοίτησης, καθώς και συστατική επιστολή από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας για την εξαιρετική διαγωγή του μαθητή/ μαθήτριας.
 • Συνέντευξη του υποψήφιου Υπότροφου από 3μελή Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων.
 • Ενημέρωση του Υποψήφιου Υπότροφου και των κηδεμόνων του για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και τον Κανονισμό Λειτουργίας, καθώς και τα κριτήρια διατήρησης της υποτροφίας  και το Συμβόλαιο Υπότροφου.