Εγγραφές – Υποτροφίες

Εγγραφές

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020-21 ξεκινούν την 1η Μαρτίου 2020.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εγγραφές μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ή να καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Σχολείου μας 2721092022 / 2721092122, προκειμένου να κλείσετε ραντεβού και να ενημερωθείτε δια ζώσης για τα προγράμματά μας από τις διευθύντριες της βαθμίδας του ενδιαφέροντός σας.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ  2020 ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Τα Ιδιωτικά «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια κοινωνική προσφορά αλλά και να επιβραβεύσουν μαθητές με υψηλές επιδόσεις εντός αλλά και εκτός του Σχολείου, φέτος, εκτός από τον καθιερωμένο διαγωνισμό Υποτροφιών για την Α’ Γυμνασίου, θα δώσουν τη δυνατότητα εισαγωγής μαθητών και από άλλα σχολεία με υποτροφίες στο Γενικό Λύκειό τους.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Οι Υποτροφίες αυτές θα αφορούν και στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου
 • Θα καλύπτουν μέρος των ετήσιων διδάκτρων έως και το 100% των διδάκτρων – με κοινωνικά κριτήρια – της νέας σχολικής χρονιάς
 • Θα υπάρχει η δυνατότητα διατήρησής τους και κατά τα επόμενα σχολικά έτη, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Τα κριτήρια για την απονομή των Υποτροφιών στο Γενικό Λύκειο θα είναι τα εξής:

 • Βαθμολογία (Βαθμός απολυτηρίου από την προηγούμενη τάξη φοίτησης θα πρέπει να είναι ίσος ή ανώτερος του 19.01)
 • Κοινωνικά κριτήρια (θα ζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους αποδεικτικά έγγραφα οικογενειακής κατάστασης και οικονομικών στοιχείων)
 • Μια συνέντευξη από επιτροπή που θα αποτελείται από καταρτισμένους ανθρώπους, ειδήμονες σχετικά με τα ζητήματα των Υποτροφιών και τις απαιτήσεις του Σχολείου

Οι υποτροφίες αυτές αφορούν μαθητές που φέτος (σχ. έτος 2019-20) φοιτούν στις τάξεις Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου. Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή την εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Σχολείου μας: 2721092022 / 2721092122 ή να συμπληρώσετε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020Ειδικά για τους μαθητές που φοιτούν τώρα στη Β΄ Λυκείου μπορεί να γίνει αίτηση εξέτασης της Υποτροφίας τους και νωρίτερα προσκομίζοντας τους βαθμούς της Α΄ Λυκείου και του Α΄ τετραμήνου της Β΄ Λυκείου.

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2020

ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο διαγωνισμός των Υποτροφιών του Σχολείου μας για την Α’ τάξη του Γυμνασίου για τη σχολική χρονιά 2020-21 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, από τις 09:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα (Η ύλη θα είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα):

 • Νέα Ελληνική Γλώσσα (ύλη Δ’ – Στ’ Δημοτικού)
 • Μαθηματικά (ύλη Δ’ – Στ’ Δημοτικού)
 • Αγγλικά (ύλη C Class)

Οι Υποτροφίες θα δοθούν ως εξής:

 • Οι πρώτοι 5 μαθητές με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 86% θα λάβουν έκπτωση 50%

Η έκπτωση αυτή μπορεί να διατηρηθεί ή να αλλάξει στη Β’ και Γ’ τάξη του Γυμνασίου, ανάλογα με τον Μ.Ο. των μαθητών στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου, ως εξής:

 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 19,51 διατηρείται το 50%
 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 19,01 εξασφαλίζεται το 30%
 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 18,51 εξασφαλίζεται το 20%

 

 • Οι πρώτοι 5 μαθητές με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 81% θα λάβουν έκπτωση 30%

Η έκπτωση αυτή μπορεί να διατηρηθεί ή να αλλάξει στη Β’ και Γ’ τάξη του Γυμνασίου, ανάλογα με τον Μ.Ο. των μαθητών στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου, ως εξής:

 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 19,51 διατηρείται το 30%
 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 19,01 εξασφαλίζεται το 20%
 • Με Μ.Ο. ίσο ή ανώτερο του 18,51 εξασφαλίζεται το 15%

*Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις υποτροφίες της Α’ τάξης του Γυμνασίου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Σχολείου μας +30 2721092022/ +30 2721092122 ή να συμπληρώσετε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα, έως 20 Μαΐου 2020.

*Για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες θα πρέπει να μας αποστείλετε σχετική βεβαίωση από αρμόδιους δημόσιους φορείς (Κ.Ε.Σ.Υ.) στο e-mail: k.halkidi@bougas-school.gr και υπάρχει η δυνατότητα, αν επιθυμούν, να εξεταστούν προφορικά.

Για να δείτε παλαιότερα θέματα Υποτροφιών πατήστε εδώ:

Ύλη για τις Γραπτές Εξετάσεις:

Οι γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κάτω από συνθήκες απόλυτης ασφάλειας σύμφωνα με τους κανονισμούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Οι αθλητικές υποτροφίες που προσφέρει το Σχολείο μας διακρίνονται σε δύο κατηγορίες που αφορούν σε διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων.

 1. Διάκριση σε κάποιο άθλημα

Στον διαγωνισμό των αθλητικών υποτροφιών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, καθώς και της Α’ Λυκείου όλων των σχολείων και τα ποσοστά έκπτωσης επί των διδάκτρων διαμορφώνονται ως εξής:

 • Μαθητές που έχουν λάβει από 1η έως 6η θέση σε αγώνα εντός του Νομού σε επίπεδο σχολικού ομαδικού ή ατομικού αθλήματος επωφελούνται έκπτωσης 10% επί των διδάκτρων
 • Μαθητές που έχουν λάβει από 1η έως 8η θέση σε Πανελλήνιους ατομικούς ή ομαδικούς Σχολικούς Αγώνες Γυμνασίου-Λυκείου επωφελούνται έκπτωσης από 10% έως 30%
 1. Αξιολόγηση από επιτροπή

Μαθητές οι οποίοι δεν έχουν λάβει κάποια αθλητική διάκριση, όμως δραστηριοποιούνται σε κάποιο από τα ομαδικά αθλήματα του μπάσκετ, ποδοσφαίρου ή βόλεϊ και επιθυμούν να φοιτήσουν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις αθλητικές υποτροφίες μέσω αξιολόγησης.

Οι συγκεκριμένες αθλητικές υποτροφίες απευθύνονται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, προκειμένου να μεταβούν στις τάξεις Α’ και Β΄ Λυκείου αντίστοιχα.

Οι υποτροφίες αυτές αφορούν τα ομαδικά αθλήματα του μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

Τα ποσοστά έκπτωσης επί των διδάκτρων θα κυμαίνονται από 10% έως 50% και θα καθορίζονται έπειτα από αξιολόγηση μιας τριμελούς επιτροπής καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Προπονητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Ειδικές περιπτώσεις μαθητών θα εξεταστούν σε συνδυασμό με κοινωνικά κριτήρια για μεγαλύτερο ποσοστό υποτροφίας.

*Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις αθλητικές υποτροφίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Σχολείου μας +30 2721092022/ +30 2721092122 ή να συμπληρώσετε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.