Εγγραφές – Υποτροφίες

Για  ενημέρωση και πληροφορίες  σχετικά με εγγραφές μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κάποιος εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας προκειμένου να κλείσετε ραντεβού- δια ζώσης ή διαδικτυακά– και να ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των βαθμίδων και το σύνολο των απογευματινών- αθλητικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά επαινώντας την αριστεία προσφέρουν υποτροφίες σπουδών για εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση. 

Θα δοθούν τρεις (3) υποτροφίες μέσα από διαδικασία γραπτών εξετάσεων σε μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που θα αποφοιτήσουν φέτος από τη Στ΄  τάξη Δημοτικού και κατά το σχολικό έτος 2024-2025 θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν:

 • μία (1)υποτροφία με έκπτωση 50% επί των βασικών ετήσιων διδάκτρων σε μαθητή/μαθήτρια – απόφοιτο/απόφοιτη του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά
 • δύο (2) υποτροφίες με έκπτωση 50% επί των βασικών ετήσιων διδάκτρων σε μαθητή/μαθήτρια – απόφοιτο/απόφοιτη άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου

Όροι και προϋποθέσεις:

 • Οι υποτροφίες δίδονται μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής βαθμίδας, εφόσον οι μαθητές αριστεύουν με βάση το αποτέλεσμα του τίτλου προόδου στην Α΄ και τη Β΄ Γυμνασίου.
 • Η Επιτροπή Υποτροφιών αποτελείται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
 • Οι υποψήφιοι για την Α΄ τάξη Γυμνασίου θα διαγωνισθούν γραπτά στη Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τα Αγγλικά.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή υποτροφίας αποτελεί η επίτευξη επίδοσης 86% και άνω κατά μέσο όρο στις γραπτές εξετάσεις και η συνέντευξη από Επιτροπή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
 • Τα θέματα των γραπτών εξετάσεων είναι πρωτότυπα και αξιολογούν γνώσεις και δεξιότητες που έχει κατακτήσει κάθε μαθητής ή μαθήτρια στο αντίστοιχο ηλικιακό επίπεδο, ανιχνεύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες επίτευξης ακαδημαϊκής αριστείας.
 • Η διαδικασία των γραπτών εξετάσεων προσομοιάζει με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 • Τα γραπτά θα διορθωθούν από δύο εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
 • Τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν  την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.
 • Γονείς και μαθητές έχουν τη δυνατότητα, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, να δουν τα γραπτά τους, εάν το επιθυμούν, όπως και τα γραπτά όσων έλαβαν υποτροφία.
 • Τα θέματα των περσινών γραπτών εξετάσεων και η δήλωση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

 

Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα εξεταστούν γραπτά το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024,  9 π.μ. – 12.50 μ.μ.,  στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

 

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων κάθε υποψήφιος υπότροφος θα έχει τη δυνατότητα  να ανασύρει από τη μακροπρόθεσμη μνήμη  του όλες τις σχετικές με τα θέματα γνώσεις, να κατανοήσει και να διαχειριστεί τα δεδομένα σε μία άσκηση μαθηματικών, να προσδιορίσει και να αποκρυπτογραφήσει το νόημα γραπτών, προφορικών, γραφιστικών μηνυμάτων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, να αναλύσει και να κρίνει, να δημιουργήσει με βάση τα ζητούμενα.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα των υποτροφιών 2023:

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΓΛΩΣΣΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΑΓΓΛΙΚΑ

 

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά απονέμουν Υποτροφίες Αριστείας σε μαθήτριες και μαθητές με κριτήριο την άριστη ακαδημαϊκή επίδοση.

Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2024-2025 θα απονεμηθούν:

 1. Τρεις (3) υποτροφίες ακαδημαϊκής αριστείας, μέσα από τη διαδικασία γραπτών εξετάσεων, για την Α΄ Γυμνασίου σε μαθήτριες/μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που φέτος θα αποφοιτήσουν από τη Στ΄ Δημοτικού. Οι γραπτές εξετάσεις θα διεξαχθούν στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024. Στην ιστοσελίδα του σχολείου μπορείτε να βρείτε και να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2024.
 2. Τέσσερις (4) υποτροφίες ακαδημαϊκής αριστείας – από μία (1 ) σε ένα παιδί της Α΄ Γυμνασίου, της Β΄ Γυμνασίου, της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, που στις προαγωγικές / απολυτήριες γραπτές εξετάσεις του σχολικού έτους 2023-2024 θα πληρούν απαραιτήτως την προϋπόθεση της άριστης επίδοσης:
 • Βαθμολογία ίση ή ανώτερη του 19,01 (Α΄ – Β΄- Γ΄ Γυμνασίου)
 • Βαθμολογία ίση ή ανώτερη του 18,75 (Α΄ Λυκείου)

 

Η διαδικασία αξιολόγησης του υποψήφιου υπότροφου περιλαμβάνει:

 • Κατάθεση αποδεικτικού βαθμολογίας από το σχολείο φοίτησης.
 • Συνέντευξη του Υποψήφιου Υπότροφου από τον Διευθυντή Γυμνασίου / τη Διευθύντρια Γενικού Λυκείου.
 • Ενημέρωση του Υποψήφιου Υπότροφου και των κηδεμόνων του για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τον κανονισμό λειτουργίας βαθμίδας, καθώς και  τα κριτήρια διατήρησης της υποτροφίας  και το Συμβόλαιο Υπότροφου.
 • Για την συμμετοχή μαθητριών / μαθητών στην διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιων υπότροφων ενδιαφέρον μπορεί να εκδηλωθεί μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024.
 • Η αίτηση με τα δικαιολογητικά μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024.
 1. Οι υποτροφίες Αριστείας θα καλύπτουν το 50% των διδάκτρων για ένα έτος και δύνανται να συνεχίζουν να χορηγούνται σε κάθε υπότροφο μέχρι την αποφοίτηση του από την σχολική βαθμίδα του Γυμνασίου ή του Γενικού Λυκείου αντίστοιχα, εφόσον συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα των μαθητριών και των μαθητών με την υψηλότερη βαθμολογία της τάξης που φοιτά. Περίοδος αξιολόγησης και επαναξιολόγησης των Υποτροφιών ορίζεται η εβδομάδα από τη Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.
 • Εφόσον οι αιτήσεις για υποτροφία αριστείας ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό, θα διενεργηθεί κλήρωση στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιου υπότροφου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά (www.bougas-school.gr).

Η αίτηση με τα δικαιολογητικά μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  em@bougas-school.gr