Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα
+30 2721092022 / +30 2721092122

Εγγραφές – Υποτροφίες

Εγγραφές – Υποτροφίες

Εγγραφές

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-2019 ξεκίνησαν και μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας ηλεκτρονικά εδώ, στο facebook του σχολείου ή τηλεφωνικά στο (27210) 92022 – 92122.

Υποτροφίες 2018

Το Σάββατο 2 Ιουνίου , στις 9πμ θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός υποτροφιών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Ο διαγωνισμός υποτροφιών απευθύνεται  σε απόφοιτους Δημοτικών Σχολείων οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε τρία μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Αγγλικά. Ο Διαγωνισμός Υποτροφιών χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και εχεμύθεια. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των γραπτών εξετάσεων, τα ονόματα των μαθητών καλύπτονται από ειδική ταινία. Τα ονόματα που αποκαλύπτονται είναι μόνο εκείνα των επιτυχόντων. Σύμφωνα με τον Μ.Ο των γραπτών θα έχουν τις παρακάτω εκπτώσεις για ένα έτος :

  • Οι πρώτοι 5 μαθητές που θα συγκεντρώσουν .
Μ.Ο ΕΚΠΤΩΣΗ
≥ 86/100       50%

Η παραπάνω έκπτωση θα ακολουθήσει τους μαθητές  στις ´à και ôà εφόσον ο Μ.Ο των γραπτών τους διαγωνισμάτων του Ιουνίου κάθε έτους έχει ως εξής.

Μ.Ο ΕΚΠΤΩΣΗ
≥19,51       50%
≥19,01       30%
≥18,51       20%
  • Οι πρώτοι 5 μαθητές που θα συγκεντρώσουν .
Μ.Ο ΕΚΠΤΩΣΗ
≥ 81/100       30%

Η παραπάνω έκπτωση θα ακολουθήσει τους μαθητές  στις ´à και ôà εφόσον ο Μ.Ο των γραπτών τους διαγωνισμάτων του Ιουνίου κάθε έτους έχει ως εξής.

Μ.Ο ΕΚΠΤΩΣΗ
≥19,51       30%
≥19,01       20%
≥18,51       15%

 

*Οι Υποτροφίες και τα Αριστεία δεν ισχύουν για τη Γ΄Λυκείου.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά θέλοντας να επιβραβεύσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια των μαθητών, Α/βάθμιας και Β/βάθμιας* εκπαίδευσης, να διακριθούν στους τομείς των Γραμμάτων , Τεχνών και Επιστημών προσφέρουν τις παρακάτω υποτροφίες στους μαθητές που διακρίθηκαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018:

  • Τομέας Επιστημών

Μαθητές που κατέλαβαν από 1η έως 6η θέση σε Πανελλαδικούς διαγωνισμούς Νέων Ελληνικών, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Αστρονομίας οι οποίοι διεξήχθησαν από αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς.

 

  ΕΠΙΤΥΧΙΑ     ΕΚΠΤΩΣΗ
1η έως 6η θέση      10% – 30%
  • Πολιτισμός

Μαθητές που κατέλαβαν από 1η έως 6η θέση σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς  που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας ή άλλους αναγνωρισμένους φορείς στο Θέατρο ,τη Μουσική και το Χορό.

 

  ΕΠΙΤΥΧΙΑ     ΕΚΠΤΩΣΗ
1η έως 6η θέση     10% – 30%

Προϋπόθεση συμμετοχής στις υποτροφίες είναι ο Μέσος Όρος προαγωγής ή απόλυσης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να έχει τον χαρακτηρισμό « Λίαν Καλώς ».

*Οι Υποτροφίες και τα Αριστεία δεν ισχύουν για τη Γ΄Λυκείου.

  • Αθλητικές Υποτροφίες

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά θέλοντας να προάγουν τον αθλητισμό χορηγούν τις παρακάτω υποτροφίες στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο* προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών.

 

ΘΕΣΗ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΠΙΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑ

ΕΙΔΟΣ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
1η έως 6η Νομού Ατομικός ή

Ομαδικός

(σχολικοί αγώνες)

ΣΤ΄Δημοτικού

& Γυμνασίου

 

10%

 

1η έως 8η Πανελλήνιους Σχολικούς Ατομικός ή

Ομαδικός

Γυμνασίου &

Α΄Λυκείου*

 10% – 30%
1η έως 8η Πανελλήνιους διασυλλογικούς Ατομικός ή

Ομαδικός

 Γυμνασίου &

Α΄ Λυκείου*

 10% – 30%
  • Ειδικές Αθλητικές Υποτροφίες

Για το σχολικό έτος 2018-2019 χορηγούνται ειδικές υποτροφίες σε όσους εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου* και διακρίνονται στα ομαδικά αθλήματα : Ποδόσφαιρο-Μπάσκετ – Βόλεϊ – Χάντμπολ και Πόλο.

Η αξιολόγηση θα γίνεται από 3μελή επιτροπή καθηγητών  Φυσικής Αγωγής-Προπονητών που θα οριστεί από τα Εκπαιδευτήρια μας .

 

Αξιολόγηση ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ
Η εξέταση των αιτήσεων γίνεται

από ειδική επιτροπή .

    10%- 50%

 

*Οι Υποτροφίες και τα Αριστεία δεν ισχύουν για τη Γ΄Λυκείου.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Αριστεία διεκδικούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων* όλων των σχολείων , οι οποίοι έχουν τις παρακάτω επιδόσεις στις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου στο σχολείο τους και επιθυμούν να συνεχίσουν ή να μεταβούν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για το επόμενο σχολικό έτος.

 

Μ.Ο ΓΡΑΠΤΩΝ    ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
    ≥ 19,51          15%
    ≥ 19,01          12%
    ≥ 18,50          10%

*Οι Υποτροφίες και τα Αριστεία δεν ισχύουν για τη Γ΄Λυκείου.

Θέματα Υποτροφιών

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και άλλων σχολείων που φοιτούν στην ΣΤ΄ Δημοτικού και επιθυμούν να μεταβούν στο Γυμνάσιο των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, συμμετέχοντας στον Διαγωνισμό Υποτροφιών, θα πρέπει να παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019, 9 π.μ

Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν είναι: Ελληνική Γλώσσα- Έκθεση, Μαθηματικά, Αγγλικά.

Τα ποσοστά υποτροφίας κυμαίνονται έως 50% και εξαρτώνται από την βαθμολογία που θα λάβουν οι μαθητές. Πιο συγκεκριμένα:

ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ΚΑΙ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η υποτροφία ισχύει και για τα επόμενα δύο σχολικά έτη, δηλαδή για τις τάξεις Β’ και Γ΄ Γυμνασίου, αρκεί ο μαθητής/τρια να διατηρήσει τις καλές επιδόσεις στα μαθήματα καθώς και το εξαιρετικό του/της ήθος.

                                                                                                                                                        

  • Αθλητικές Υποτροφίες

Μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Αθλητικών Υποτροφιών μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου όλων των σχολείων.

Μαθητές που έχουν λάβει από 1η έως 6η θέση σε αγώνα εντός Νομού σε επίπεδο σχολικού ομαδικού ή ατομικού αγώνα 10 %
Μαθητές που έχουν λάβει από 1η έως 8η θέση σε Πανελλήνιους ατομικούς ή ομαδικούς Σχολικούς Αγώνες Γυμνασίου –Λυκείου 10% έως 30%

 

  • Ειδικές Αθλητικές Υποτροφίες

 

Μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις Αθλητικές Υποτροφίες μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου  προκειμένου να μεταβούν στις τάξεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου αντίστοιχα. Οι Υποτροφίες αφορούν τα αθλήματα του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ.

 

 Πιο συγκεκριμένα:

Η αξιολόγηση θα γίνεται από 3μελή επιτροπή καθηγητών Φυσικής Αγωγής – Προπονητών που θα οριστεί από  τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Το ποσοστό της υποτροφίας θα κυμαίνεται από 10% έως 50%.

 

 

  • Αριστεία  

Μαθητές όλων των σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι απέδωσαν πολύ καλά στις εξετάσεις του Ιουνίου που έδωσαν στο σχολείο τους και επιθυμούν να μεταβούν ή και να συνεχίσουν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά κατά το επόμενο σχολικό έτος, μπορούν να διεκδικήσουν αριστείο και να κερδίσουν ποσοστό έκπτωσης από 10% έως 15%. Πιο συγκεκριμένα:

Μ.Ο Γραπτών Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου Ποσοστό Υποτροφίας
19,51 Έκπτωση 15%
19,01 Έκπτωση 12%
18,51  Έκπτωση 10%
Ο Διαγωνισμός Υποτροφιών για την εισαγωγή στο Γυμνάσιο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/5/2020 στις 9 μ.μ. ‘