Απογευματινή ζώνη

Στόχος μας είναι η εκμάθηση και αναβάθμιση του επιπέδου των ξένων γλωσσών μέσα σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον.

Οι χώροι διδασκαλίας
Το Bougas Lab είναι ένας χώρος διδασκαλίας που συνδυάζει την οργάνωση των φροντιστηριακών μαθημάτων και το δυναμισμό των ιδιαιτέρων, μέσα σε ολιγάριθμα και ειδικά διαμορφωμένα τμήματα, με βάση τις ανάγκες των μαθητών. Οι αίθουσές μας διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ σε κάθε μάθημα γίνεται χρήση σύγχρονου διαδραστικού οπτικοακουστικού υλικού και διαδικτυακών εργαλείων (όπως deutsche Welle, Voki, Kahoot κ.α.) από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Εξετάσεις για απόκτηση τίτλων γλωσσομάθειας
Στο τέλος κάθε επιπέδου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις των διπλωμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος  DELF – DALF – SORBONNE, του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe – ÖSD Institut (διεθνώς αναγνωρισμένες επίσημες πιστοποιήσεις του γαλλικού και γερμανικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας), καθώς και στις εξετάσεις για τα Αγγλικά Διπλώματα των : British council, Hellenic American Union, Michigan State University, Language Cert, Esolnet Hellas.

Ειδικότερα οι μαθητές του σχολείου που επιθυμούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις της γλώσσας που διδάσκονται, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε τμήματα αποκλειστικά προετοιμασίας εξετάσεων. 

Τέλος τα τεστ προσομοίωσης εξετάσεων που θα καλούνται να γράψουν οι μαθητές ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται εκτός της διδακτικής τους ώρας.

Πρόγραμμα λειτουργίας

 • Ημέρες λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή
 • Τμήματα Γαλλικών : Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
 • Τμήματα Γερμανικών : Τρίτη – Πέμπτη
 • Τμήματα Αγγλικών : Δευτέρα – Παρασκευή                                   

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε απογευματινές ώρες (4.30 μ.μ. – 8.30μ.μ.) στα εξής τηλέφωνα :
Γραμματεία Εκπαιδευτηρίων Μπουγά : 27210 92022

Υπεύθυνη Συντονισμού Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Γαλλικής Γλώσσας:
Δρέτα Μαρία (6932391187) m.dreta@bougas-school.gr

STEAM Εκπαιδευτική Ρομποτική

Ο όρος STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) αφορά στη διδακτική προσέγγιση που αξιοποιεί τους 4 κλάδους που περιλαμβάνει το ακρωνύμιο, «Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά», και χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική ρομποτική ως κύριο εργαλείο της. Μάλιστα με την προσθήκη της Τέχνης (Art) μέσα στην προσέγγιση, το ακρωνύμιο μετασχηματίζεται σε STEAM.

Τι προσφέρει

H διδασκαλία με μεθοδολογία STEΑM μετατρέπει το δασκαλοκεντρικό μοντέλο σε διερεύνηση από τον ίδιο τον μαθητή. Με αυτόν τον τρόπο ο μαθητής:

 • Μαθαίνει βιωματικά.
 • Εμπλέκεται δημιουργικά και συνεργατικά με τους συμμαθητές του.
 • Σχεδιάζει, υλοποιεί και δίνει λύσεις σε προβλήματα (problem solving) σε πλαίσιο αυτοτελών μαθημάτων ή projects.
 • Αναγνωρίζει τη χρησιμότητα των φυσικών επιστημών και των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή και στην τέχνη.
 • Ωθείται στην καινοτομία και την αναλυτική σκέψη.
 • Κατανοεί τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών και τις αρχές της μηχανικής πίσω από αυτές.
 • Εισάγεται στις βασικές αρχές προγραμματισμού χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικά περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού.
 • Καλλιεργεί δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Πειράματα Φυσικών Επιστημών

H διδασκαλία των φυσικών επιστημών μέσα από τα σχολικά βιβλία θέτει περιορισμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά τη στάση των μαθητών απέναντί της. Με τα πειράματα, τα εμπόδια αυτά ξεπερνούνται. Οι μαθητές δεν χρειάζεται πλέον να αποστηθίσουν ή να προσομοιώσουν νοητικά, αλλά υποθέτουν, κατασκευάζουν, παρατηρούν, καταγράφουν, συμπεραίνουν και ανακαλύπτουν την ίδια τη γνώση. Με τον τρόπο αυτό:

 • Συνδέουν τις φυσικές επιστήμες με την καθημερινή ζωή και την τεχνολογία.
 • Μαθαίνουν βιωματικά σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα.
 • Εξοικειώνονται με την επιστημονική μέθοδο.
 • Εξασκούν τις κινητικές και κατασκευαστικές τους δεξιότητες.
 • Καταρρίπτουν προϋπάρχουσες λανθασμένες αντιλήψεις.

Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Βασίλης Μιχαλόπουλος – Εργίνα Ορφανού

Ερευνώ-Χαίρομαι- Δημιουργώ- Ανακαλύπτω       

Ο όμιλος STEAM είναι ένα ταξίδι που πραγματοποιούν τα  παιδιά μέσα από την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά αλλά και την Τέχνη, που εκτός από τη χαρά της δημιουργίας, τα βοηθά να αγαπήσουν τις επιστήμες με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Αγόρια και κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία δημιουργίας μιας κατασκευής κατάλληλης για την ηλικία τους.

Οι μικροί επιστήμονες Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού της πόλης μας εδώ μπορούν να ερευνήσουν, να πειραματιστούν, να κατασκευάσουν ανακαλύπτοντας έτσι τον συναρπαστικό κόσμο του STEAM.

Υπεύθυνες ομίλου: Άντζυ Μπούρα – Χριστίνα Κωνσταντοπούλου

Στο Αγγλόφωνο πρόγραμμα οι μαθητές ηλικίας 4-6 ετών θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα και να ξεκινήσουν την εκμάθησή της. Μέσα από χορό, τραγούδι, κατασκευές και άλλες ευχάριστες και διασκεδαστικές δραστηριότητες τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες προφορικού λόγου στα αγγλικά και μαθαίνουν κανόνες προφοράς. Χωρίς πίεση και άγχος αγαπούν την ξένη γλώσσα, της οποίας η εκμάθηση γίνεται πλέον παιχνίδι!

Υπεύθυνη Αγγλόφωνου Προγράμματος: Stacy Lymperopoulou

Στις εγκαταστάσεις μας μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα, όπως: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, τοξοβολία και αναρρίχηση. Έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον προστατευμένο, ασφαλές και πλήρως εξοπλισμένο μέσα στο οποίο στόχος μας είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό και τις αξίες του. Συνεργάτες μας και υπεύθυνοι των διάφορων αθλητικών δραστηριοτήτων είναι:

Tornados PFA – Ποδόσφαιρο

Α.Ε.Π.Σ. Άρις Καλαμάτας – Μπάσκετ & Βόλεϊ

Climb up – Αναρρίχηση

Χάρης Αγγελόπουλος – Τένις

Χρήστος Καρμίρης – Τοξοβολία