Διατροφή

Το σχολείο παρέχει πλήρη διατροφή για όλα τα παιδιά. Το φαγητό παρασκευάζεται στον χώρο του σχολείου, με πολύ μεγάλη προσοχή, φροντίζοντας και ελέγχοντας τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Τη διατροφή των παιδιών αναλαμβάνει το σχολείο (σαν επιπλέον προαιρετική παροχή) μετά από συνεννόηση με τους γονείς.

Το διαιτολόγιο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σωστής υγιεινής διατροφής των παιδιών και την εποχή και καλύπτει διάστημα ενός μήνα. Ένα αντίγραφό του στέλνεται στο σπίτι στην αρχή κάθε μήνα, ώστε να ενημερώνονται οι γονείς για το φαγητό της ημέρας και να προγραμματίζουν (αν θέλουν) και το φαγητό του σπιτιού.

Αν σας εξυπηρετεί μπορείτε να στέλνετε από το σπίτι φαγητό για τα παιδιά, προσπαθώντας – αν θέλετε – να τηρείτε το πρόγραμμα του σχολείου, με μικρή επιβάρυνση (χρήση τραπεζαρίας).

Στο σχολείο δεν λειτουργεί καντίνα για τους μαθητές του Δημοτικού, οπότε τα παιδιά φέρνουν κολατσιό από το σπίτι ή συμμετέχουν στο πρόγραμμα του σχολείου. Μόνο οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν από την καντίνα του σχολείου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ τα παιδιά να φέρνουν στο σχολείο γαριδάκια, chips, σοκολάτες. Αυτό γίνεται για την απόκτηση συνηθειών υγιεινής διατροφής και παρακαλώ να το τηρείτε.

Το σχολείο μας έχει πιστοποιηθεί κατά ELOT EN ISO 22000:2005 για τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ που παρέχει στους μαθητές

 

Δείτε την πιστοποίηση HACCP εδώ