Εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική Εκδρομή στο Costa Navarino

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική – ψυχαγωγική επίσκεψη στο Costa Navarino όπου θα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο Σεμιναρίων Μεσσηνιακής Γαστρονομίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες έλαβαν μέρος σε εργαστήρια μαγειρικής – γαστρονομίας, τα οποία αφορούσαν την μεσογειακή διατροφή και την αξιοποίηση του ελαιολάδου και στόχο είχαν την προώθηση της υγιεινής διατροφής και την ανάδειξη της ξεχωριστής διατροφικής αξίας που έχουν τα μεσσηνιακά προϊόντα.
Τα εργαστήρια τα οποία υλοποιήθηκαν έχουν τίτλο «Προωθώντας την ποιότητα του ελαιολάδου μέσα από τη γευσιγνωσία», «Παρασκευή υγιεινής μπάρας δημητριακών με τον chef
Ιάκωβο Απέργη», «Ελιά και λάδι στον ελαιώνα» και «Ελιά και λάδι στο εστιατόρια». Η επιλογή του εργαστηρίου που συμμετείχε η κάθε ομάδα μαθητών έγινε με κριτήριο την ηλικία των παιδιών.

Η μετακίνησή τους από και προς το CostaNavarino έγινε με τουριστικά λεωφορεία της Costa Navarino. Η μετακίνηση και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.