Γιορτή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 με αφορμή την επικείμενη 46η επέτειο του εορτασμού της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος των πραξικοπηματιών του 1967, μοιραστήκαμε στο σχολείο μας μαζί με τους μαθητές εικόνες, ποιήματα, μουσική, θεατρικό εμπνευσμένο από τα γεγονότα αυτά και τέλος διεξήχθη μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση – διάλογος με τα παιδιά. Την απαγγελία των ποιημάτων και το θεατρικό ανέλαβαν και υλοποίησαν μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και Α΄ Λυκείου, με ιδιαίτερο μεράκι και δημιουργική διάθεση. Οι μαθητές που συμμετείχαν από τη Γ΄ Γυμνασίου ήταν οι : Δημήτρης Ζαρρέας, Αγάπη-Ελπίδα Λαπιώτη, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Αλέξανδρος Ματθιόπουλος, Άγγελος Μητσέσης, Γιώργος Σάρλης και Ηλίας Σινάπης. Από την Α΄ Λυκείου συμμετείχαν οι : Σωτήρης Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνος Βαμβακάς, Αθηνά Γιαννοπούλου, Σταυρούλα Κουντούρη, Μαρία Τζιοκόλα, Μαρήλια Τροχάτου, Δώρα Τσικρικού, Γιώργος Τσορόπουλος και Δημήτρης Φωτάκης.

Τη γιορτή πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του σχολείου μας στην οποία συμμετείχε η Γ ΄γυμνασίου με την μουσική καθοδήγηση της Κας Κωνσταντίνας Κορμά.

Στο τέλος της γιορτής και με αφορμή κάποιους προβληματισμούς που προέκυψαν από το αφιέρωμα ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις σε ερωτήματα όπως « για ποιες αξίες πρέπει να πολεμάμε σήμερα», «ποια είναι η γνώμη μας για την ατομική ευθύνη», «γιατί η σημερινή νεολαία απομακρύνεται από το βιβλίο», «υπάρχει λογοκρισία στην εποχή μας»; Οι μαθητές και από τις δύο βαθμίδες, με ιδιαίτερη θέρμη και ενδιαφέρον συμμετείχαν στη συζήτηση, αποκομίζοντας όχι μόνο εικόνες μιας ακόμα γιορτής της 17ης Νοέμβρη αλλά έχοντας πάρει μηνύματα και ερεθίσματα για περαιτέρω προβληματισμό. Την επιμέλεια της γιορτής και τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβαν οι φιλόλογοι του σχολείου μας: Γεωργία Τσαγκάνη & Γιώτα Λόντου.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της γιορτής κάνοντας κλικ εδώ!