Εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική Εκδρομή στην Αθήνα

Το Γυμνάσιο πραγματοποίησε εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδρομή στην Αθήνα για τις μαθήτριες και τους μαθητές και των τριών τάξεων την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022.

Πρώτος σταθμός ήταν ο υπερσύγχρονος χώρος του ιστορικού κινηματοθεάτρου «ΔΑΝΑΟΣ» στους Αμπελόκηπους, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν μία θεατρική παράσταση, για παιδιά και εφήβους με   παιδαγωγικό χαρακτήρα, βασισμένη στο λογοτεχνικό έργο του Δημήτρη Σπύρου, με τίτλο «Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο» σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ακρόπολης, όπου η  περιήγηση επικεντρώθηκε στον τρίτο όροφο, στην αίθουσα του Παρθενώνα, του μεγαλύτερου ναού της Ακρόπολης. Εκεί έγινε από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς ενημέρωση – συζήτηση με θέμα τα «Μάρμαρα του Παρθενώνα», με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών αναφορικά με την επιστροφή των συγκεκριμένων γλυπτών στην Ελλάδα.

Και αφού περπάτησαν την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου κατέληξαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Εκεί επισκέφθηκαν το παραμυθένιο, μαγικό «χωριό» The Christmas Factory και απόλαυσαν ξέγνοιαστες στιγμές με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους μέσα σε κλίμα εορταστικό.