Παρακολούθηση Ταινίας στον Κινηματογράφο της πόλης μας

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι τάξεις Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού του σχολείου μας παρακολούθησαν στον Κινηματογράφο της πόλης μας την ταινία “Τα Όριά μας”. Στο τέλος της προβολής, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πρωταγωνιστή της ταινίας και Παραολυμπιονίκη Γιάννη Χατζήμπεη. Οι ερωτήσεις πολλές, τα και τα θετικά σχόλια ακόμα περισσότερα. Δώσαμε ραντεβού να έρθει και σχολείο μας, όπου το παιχνίδι ήταν ατελείωτο. Μπάσκετ, στη συνέχεια βόλεϊ, μετά πάλι μπάσκετ και πάει λέγοντας. Οι αναμνήσεις μέσα από τις εικόνες, τη συζήτηση και το παιχνίδι είναι πάντοτε πολύ έντονες. 
 
Λίγα λόγια για την ταινία:
Ένας αθλητής με αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του σε έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που ο ίδιος έχει κάνει ποτέ: ένα IRONMAN.
Πρόκειται για μια από τις πιο εξαντλητικές ψυχοσωματικές δοκιμασίες που μπορεί ν’ αντέξει κανείς, έναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86 χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδηλάτου και 42,2 χλμ. ενός μαραθωνίου, σε μια μέρα. Τα όρια μας, όμως, δεν είναι μόνο μια ταινία για το τρίαθλο ή για την προσωπική ιστορία του πρώτου Έλληνα αθλητή με αναπηρία
που ολοκλήρωσε τον άθλο του IRONMAN. Είναι μια ταινία με χιούμορ και αισιοδοξία, που μιλά επίσης για τον τρόπο που ο αθλητισμός επηρεάζει μια οικογένεια, γεφυρώνοντας την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς. Aναδεικνύει την οπτική των παιδιών, που μέσα από τον αθλητισμό, προσπαθούν να αντιληφθούν την ιδέα της υπέρβασης των ορίων μας, που τόσο πολύ γοητεύει τους μεγάλους.