Τιμητική Διάκριση για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό».

Μια μεγάλη γιορτή για τη διαφορετικότητα και την εξάλειψη του ¨Σχολικού Εκφοβισμού¨ διοργανώνουν κάθε χρόνο για έξι συνεχόμενα έτη, ο διεθνής οργανισμός της Βρετανίας ¨British Council¨ και οι φορείς Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το British Council  προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες αποτελώντας κέντρο συνεργασίας για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Έτσι, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για τρίτη σχολική χρονιά λένε «Όχι στον Σχολικό Εκφοβισμό» αποσπώντας δύο διακρίσεις τα τελευταία δύο σχολικά έτη. Η φετινή διάκριση του σχολείου στον Πανελλήνιο σχολικό Διαγωνισμό «Λέμε όχι στον Σχολικό Εκφοβισμό» ανήκει στην ομάδα της Ε΄ Δημοτικού. Η ομάδα των μαθητών, με την παρότρυνση και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Αγγλικής γλώσσας, κυρίας Εύης Λουμπρούκου και κυρίας Ανθής Καϊπάνου αλλά και με την τεχνική υποστήριξη της κυρίας Εργίνας Ορφανού, απέσπασε την έκτη θέση. Η απονομή της τιμητικής διάκρισης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μουσείου της Ακρόπολης, παρουσία σπουδαίων ανθρώπων από το αθλητικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Συγκεκριμένα, τη δράση του British Council, καθώς και τη προσπάθεια των μαθητών τίμησαν με τη παρουσία τους η κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο κύριος Βαρβιτσιώτης, ο Ολυμπιονίκης κ. Καφφάτος, ο Παραολυμπιονίκης κύριος Πολυχρονίδης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κύριος Δομάζος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης κύριος Γιώργος Παπαδάκης αφού έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια  στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, τους απένειμαν το βραβείο.