Μαθητικές Εκλογές Γυμνασίου 2022-2023

Μία από τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος είναι και η ενδυνάμωση του θεσμού των μαθητικών κοινοτήτων και  η προτροπή των μαθητών και των μαθητριών στην ενεργό συμμετοχή στις σχολικές και στις ευρύτερες κοινωνικές υποθέσεις.

Έτσι, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά οι εκλογές για την ανάδειξη των 5/μελών συμβουλίων των τμημάτων.

Την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του 15/μελούς μαθητικού συμβουλίου. Αρχικά, συγκλήθηκε στον προαύλιο χώρο από τον Διευθυντή η πρώτη γενική συνέλευση της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου, κατά τη διάρκεια της οποίας προσδιορίστηκε μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο ο σκοπός και ο χαρακτήρας των εκλεγμένων συμβουλίων. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι 26 υποψήφιοι για το 15/μελές συμβούλιο, οι οποίοι ανέβηκαν στο βήμα και εξέφρασαν με επιχειρήματα τους λόγους υποβολής της υποψηφιότητάς τους. Με τη βοήθεια του Υποδιευθυντή και των Υπεύθυνων Καθηγητών των τμημάτων του Γυμνασίου ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία με τη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του σχολείου.

Ευχόμαστε όλα τα παιδιά που θα αναδειχθούν να έχουν το όραμα, το πάθος και τον σκοπό να συμμετάσχουν σε αποφάσεις που τους αφορούν, παίρνοντας πρωτοβουλίες, κάνοντας διάλογο, προτείνοντας λύσεις.