Εβδομάδα κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας

Εβδομάδα κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να ανακτήσουν την κοινωνικότητα και τους δεσμούς τους με το σχολικό περιβάλλον, μετά την πολύμηνη απουσία τους από αυτό λόγω της υγειονομικής συγκυρίας, αποφασίσαμε να περάσουμε με τους μαθητές μας μία ακόμη εβδομάδα (από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου 2021) ευχάριστης και δημιουργικής απασχόλησης στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα (Δευτέρα 14/6) φτιάξαμε με τα παιδιά παγωτό και μετά οι μαθηματικοί του σχολείου μέσα από παιχνίδια τούς έδειξαν την έννοια των γεωμετρικών τόπων φτιάχνοντας με τα σώματά τους κύκλο, έλλειψη, μεσοκάθετο. Κατόπιν, σχημάτισαν ορθή γωνία με τη βοήθεια ενός σχοινιού που είχε δεκατρείς κόμπους σε ίσες μεταξύ τους αποστάσεις.

Η επόμενη μέρα (Τρίτη 15/6) ήταν αφιερωμένη στη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων.

Την Τετάρτη 16/6 επισκεφτήκαμε το ιστορικό κέντρο της πόλης μας και εν συνεχεία τη λαϊκή αγορά, τόσο τον στεγασμένο όσο και τον υπαίθριο χώρο αυτής, και είχαμε την ευκαιρία να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα.

Την Πέμπτη 17/6, ασχοληθήκαμε με τις φυσικές επιστήμες: οι μαθητές απομόνωσαν DNA από μπανάνα, έφτιαξαν ηλεκτρικά κυκλώματα με λεμόνια και είδαν πώς λειτουργεί το βραχυκύκλωμα. Στη συνέχεια, μαγείρεψαν με επιτυχία μία νοστιμότατη συνταγή, αφού και η μαγειρική είναι μέρος της χημείας. Τέλος, έπαιξαν με διασκεδαστικό τρόπο το παιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος» απαντώντας σε ερωτήσεις γνώσεων σχετικές με τις φυσικές επιστήμες. Η εβδομάδα έκλεισε με τον ωραιότερο τρόπο: μπάνιο στα όμορφα νερά της Σάντοβας!

Πραγματικά, ήταν μια ευχάριστη εβδομάδα, τα παιδιά το χάρηκαν πολύ! Ευχόμαστε σε όλους «καλό καλοκαίρι!».