Διήμερη Εκδρομή των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Αθήνα

athens_2023_3

Μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία υπήρξε η διήμερη εκδρομή που πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Αθήνα στις 15-16 Μαΐου 2023. Οι 49 μαθητές των δύο τάξεων συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αναχώρησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου με προορισμό την Αθήνα. Πρώτος μας σταθμός το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς», όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στα εκθέματα οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την τεχνολογία των προγόνων μας και γνώρισαν την άμεση σχέση της με τη σύγχρονη τεχνολογία. Το Μουσείο εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, καθώς όλα τα εκθέματα ήταν διαδραστικά, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να πιάσουν, να κινήσουν, να κατασκευάσουν, να ακούσουν και … να νιώσουν τα ίδια μέρος της ιστορίας.

Η συνέχεια της ημέρας μας περιελάμβανε περιήγηση στο κέντρο της πόλης, μεσημεριανό γεύμα και χρόνο για ξεκούραση. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο ανοιξιάτικος καιρός ευνόησε την βόλτα μας στην Πλατεία της Ν. Σμύρνης και δείπνο στην περιοχή.

Την επόμενη ημέρα επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Ευγενίδου και οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό – διαδραστικό πρόγραμμα «Εκρηκτική Επιστήμη» και είδαν το μάθημα της Φυσικής και της Χημείας με άλλο μάτι.  Μία σειρά επιλεγμένων εντυπωσιακών πειραμάτων έρχεται να παρουσιάσει στους/στις μαθητές/τριες θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής και της Χημείας. Επόμενος σταθμός μας ήταν το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» όπου επισκεφτήκαμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, βγάλαμε πανοραμικές φωτογραφίες από τον Φάρο, κάναμε βόλτα στο κανάλι και τους λοιπούς εξωτερικούς χώρους.

Τελευταίος σταθμός μας ήταν η Μαρίνα Φλοίσβου για φαγητό και χαλάρωση πριν επιστρέψουμε στην Καλαμάτα γεμάτοι εμπειρίες και αναμνήσεις λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους.