Δε θέλω να ντυθώ…, Δε θέλω να κοιμηθώ…”, Δε θέλω να κάνω μπάνιο… Οδηγίες επιβίωσης για γονείς!

survivla_paidikos_2024_1

Μια ανοιχτή ομιλία με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με ομιλήτριες  την κ. Ιωάννα Σιαμαντζιούρα, Παιδαγωγό και Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού, και την κ. Καρόλα Folle-Αλέπη, Παιδοψυχολόγο και συνεργάτη του σχολείου, με θέμα τα μεγάλα «Δεν» των παιδιών, τα πείσματα  και οι αντιδράσεις  σε κάθε «Πρέπει»  των μεγάλων. 

Τι σημαίνουν, τι κρύβουν και τι προκαλούν αυτές οι μικρές λέξεις με τη μεγάλη σημασία, πώς ενισχύουν οι γονείς την εκδήλωσή τους, ποια είναι τα μικρά tips που βοηθούν στη διαχείριση «δύσκολων» καταστάσεων ήταν οι βασικές αναφορές της παρουσίασης που έγινε από τη διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας με τη βοήθεια της Παιδοψυχολόγου και την ενεργή συμμετοχή των γονέων, αναφέρθηκαν βιώματα και γεγονότα που έχουν ζήσει οι γονείς με τα παιδιά τους, «καλές πρακτικές» και ανταλλαγή χρήσιμων συμβουλών ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και τις ομιλήτριες στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συζήτησης που κράτησε μέχρι αργά.