εκπαιδευτικοί από τις πέντε χώρες

Κροατία

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ως σχολείο που εμβαθύνει στη νέα γνώση και την επιδιώκει, που γνωρίζει τις νέες απαιτήσεις του αιώνα και τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές του παρόντος ως ενήλικες του μέλλοντος, δε θα μπορούσε να μην λαμβάνει υπόψιν το εκπαιδευτικό σύστημα όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

DSCN8478

Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Στα πλαίσια της βιωματικής ενότητας «Η οικογένειά μου» και παίρνοντας αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου) τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας γιόρτασαν μαζί με τους μεγάλους τους φίλους! Σκοπός μας ήταν να δώσουμε χαρά και ζεστασιά στους παππούδες και τις γιαγιάδες που γιόρταζαν, να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά και να  δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας!

βοθλη2

Μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στη Βουλή των Εφήβων

Η μαθήτρια των Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Κωνσταντίνα Δέδε, εκπροσώπησε το σχολείο και τον νομό μας στις εργασίες της ΚΔ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκαν από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Καρέλια

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν τη «Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτώρια Γ. Καρέλια» όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Πολύχρωμοι θησαυροί από βαμβάκι και μαλλί».

DSC05788

Μουσείο Eλιάς και Λαδιού

Οι μαθητές  της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν το «Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη  Σπάρτη όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : « Μια μέρα στο ελληνικό ελαιοτριβείο», όπου οι μαθητές έβγαλαν λάδι «με τον αρχαίο τρόπο».

Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού στο  πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικά με το περιβάλλον επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: « Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω, επαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω».