ΓΥΜΝΑΣΙΟerasmus_fressh

Πληροφορίες

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά άνοιξε τις πόρτες του και την αγκαλιά του στην Ευρώπη!
Από τις 06/02-11/02/2023 μαθητές από την Ισπανία, Τσεχία ,Πορτογαλία και Βουλγαρία ταξίδεψαν στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Αυτό έγινε στο πλαίσιο συμμετοχής του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ2 με τίτλο “ F.R.E.S.S.H -Growing up with healthy knowledge : Food, Recipes, Sports, Sustainability and Health”, δηλαδή μεγαλώνοντας με νοοτροπία που συνυφαίνεται με τον υγιεινό τρόπο ζωής και το σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας και το περιβάλλον. Εκπαιδευτικοί και μαθητές ανακαλύπτουν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, την θερμιδική αξία των τροφών, τους τρόπους διατήρησης και απόκτησης μιας καλής σωματικής κατάστασης, αλλά κυρίως τους λόγους για τους οποίους αξίζει να ακολουθήσει κανείς έναν τέτοιο τρόπο ζωής.
Για μία ολόκληρη εβδομάδα μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες που εστίαζαν στην μαγειρική και την άθληση. Ήταν ένα πρόγραμμα με εκδρομές και περιηγήσεις και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δια ζώσης εργαστήρια χωρισμένοι σε ανάμεικτες ομάδες. Από την πρώτη κιόλας ημέρα αλληλεπιδρούσαν στα Αγγλικά και απέκτησαν καινούριους φίλους. Οι μαθητές που φιλοξενήθηκαν σε ελληνικά σπίτια βίωσαν την ελληνική καθημερινότητα, κουλτούρα, διατροφή ακόμη και τον τρόπο διασκέδασής μας. Γεμάτοι εμπειρίες και νέες φιλίες η κάθε ομάδα επέστρεψε στην χώρα της παίρνοντας μαζί της την ελληνική φιλοξενία , φροντίδα και αγάπη.
Ο αποχαιρετισμός έγινε με αγκαλιές, χαμόγελα αλλά και με υπόσχεση επανασύνδεσης τον ερχόμενο Απρίλιο στην πόλη Vigo της Ισπανίας, όπου και θα κλείσει αυτό το πρόγραμμα Erasmus+.
ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η.Π.
Ήταν μια υπέροχη και μοναδική εμπειρία, μάθαμε ποικίλα νέα πράγματα και κερδίσαμε αναμνήσεις μέσα από τις ευκαιρίες μας παρέχει το σχολείο. Σίγουρα υπήρξαν κάποιες μικρές δυσκολίες, αλλά η όλη διαδικασία και οι εμπειρίες που βιώσαμε ήταν αξιοζήλευτες. Ήταν μια εβδομάδα διαφορετική αλλά μοναδική. Για μένα θα μείνει μια αξέχαστη ανάμνηση και ευχαριστώ το πρόγραμμα και την ομάδα του Erasmus+ F.R.E.S.S.H. που κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι τόσο υπέροχο.
Μ.Κ.
Αυτή η εβδομάδα ήταν απλά καταπληκτική! Γνωρίσαμε νέους πολιτισμούς, μάθαμε πράγματα για τις καθημερινότητες συνομηλίκων μας από άλλες χώρες, κάναμε φίλους και δημιουργήσαμε απίθανες αναμνήσεις που θα παραμείνουν χαραγμένες στην καρδιά μας για πάντα! Προσωπικά, νιώθω χαρούμενη και ευγνώμων που μπόρεσα να αποτελέσω μέρος αυτού του προγράμματος. Ελπίζω πραγματικά να κρατήσω επαφές με όλα τα παιδιά και εύχομαι, να κατακλυζόμαστε πάντοτε όλοι μας από αυτόν τον ενθουσιασμό και τη χαρά που χαρακτηρίζουν αυτήν την εβδομάδα!
Β.Τ.
Για εμένα ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εβδομάδα. Χτίσαμε σχέσεις και δεσμούς με άτομα τα οποία καν δεν γνωρίζαμε στην αρχή και τώρα που έφυγαν κλαίγαμε και στεναχωριόμασταν παρά πολύ. Εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα κάποια δυσκολία όλη την εβδομάδα όσον αφορά τα παιδιά που φιλοξενούσα, πράγμα το οποίο αρχικά με είχε αγχώσει παρά πολύ γιατί ήταν διαφορετικού φύλου και χώρας. Αντιθέτως, σπάσαμε παρά πολύ πλάκα και δημιουργήσαμε αναμνήσεις που δε θα μπορούσα ποτέ να δημιουργήσω με κανέναν άλλον, ενώ έζησα κάθε στιγμή … στο φουλ, πράγμα το οποίο πιστεύω πως μετράει παρά πολύ. Επιπλέον, θεωρώ πως το Εράσμους είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα προγράμματα, στο οποίο θα μπορούσε να συμμετέχει ένας μαθητής τέτοιας ηλικίας και να ζήσει αξέχαστες εμπειρίες. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενη που ολοκληρώθηκε επιτέλους αυτή η εβδομάδα, γιατί ήταν παρά πολύ κουραστική. Θα μου λείψει όμως παρά μα παρά πολύ όλο αυτό
Μ.Κ.
Ειλικρινά ψάχνω να βρω τρόπο να περιγράψω αυτήν την εμπειρία, όμως οι λέξεις δεν είναι αρκετές… Εράσμους! Μια εβδομάδα γεμάτη χαρές, συγκινήσεις, νέες γνωριμίες και μοναδικές εμπειρίες. Μια εβδομάδα χαραγμένη για πάντα στην μνήμη μου!! Αν κάποιος μου έλεγε ότι θα δεθώ τόσο πολύ σε τόσο λίγο χρόνο δε θα το πίστευα ποτέ! Αυτές οι πέντε μέρες ήταν πραγματικά μοναδικές…Από την πρώτη στιγμή ένιωσα κάτι απερίγραπτο… ένα συναίσθημα που πραγματικά αποτελεί πια αξεθώριαστο κομμάτι του χαρακτήρα μου! Όσο πλησίαζε η τελευταία μέρα τόσο εγώ στεναχωριόμουν, σκεπτόμενη ότι όλα θα τελειώσουν! Αλλά πραγματικά γι’ αυτήν την εμπειρία θα έδινα τα πάντα! Γιατί μέσα σε αυτές τις 5 μέρες έζησα τόσα διαφορετικά πράγματα που δε θα μπορούσα καν να φανταστώ! Από τις στιγμές που καθόμασταν σπίτι και συζητάγαμε μέχρι αργά μέχρι τα πάρτυ και τις βόλτες που κάναμε αποκομίσαμε τόσα καινούρια πράγματα! Τόσους νέους ανθρώπους… αυτό είναι!! Νέο… Το Εράσμους είναι για μας κάτι νέο, πρωτόγνωρο, αλλά πραγματικά μοναδικό. Αυτές οι 5 μέρες ήταν πραγματικά μια εμπειρία ζωής για όλους! Είμαι πολύ τυχερή που μου δόθηκε η δυνατότητα να ζήσω αυτήν την εμπειρία, ξεπερνώντας τα καθημερινά όρια και δίνοντάς μου την ευκαιρία να κερδίσω τόσες εμπειρίες μέσα από αυτό! Ευχαριστώ πολύ για όλα τα γέλια, τις όμορφες στιγμές και τις συγκινήσεις μας… ήταν πραγματικά όλα φανταστικά!!
ΣΧΟΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Σ.Τ.
Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους!!! Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για εμάς και τα παιδιά μας….και αξέχαστη…και σε άλλες τόσες όμορφες στιγμές…
Π.Κ.
Θυμήθηκα τότε που συγκεντρώνονταν και οι τέσσερις κόρες μου σε ένα δωμάτιο και γελούσαν και μιλούσαν και γέμιζε το σπίτι χαρά και αισιοδοξία. Δεν περίμενα ποτέ ότι ο αποχαιρετισμός θα ήταν έτσι … δύσκολος. Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως στο σχολείο μας και τους εκπαιδευτικούς για την άψογη διοργάνωση!
Σ.Γ.
Η εμπειρία να φιλοξενείς ένα παιδί που έρχεται από άλλη χώρα , που μιλάει άλλη γλώσσα, που έχει συνήθειες που δεν ξέρεις, είναι μια πρόκληση για όλην την οικογένεια. Ανακαλύψαμε ότι τελικά η κουζίνα μας δεν είναι τόσο μικρή όσο νομίζαμε, αφού άνετα τρώγαμε αντί για 4 άτομα 5, ότι μπορούμε να επικοινωνούμε ακόμα και αν δεν έχουμε όλοι Proficiency Cambridge στο σπίτι, ότι η Καλαμάτα είναι μια όμορφη πόλη ξανά ανακαλύπτοντάς την μαζί με το φιλοξενούμενο πορτοκαλάκι και ότι τελικά ένα πλατύ, ζεστό χαμόγελο είναι η επιτυχία αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων! Μπράβο στην ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου και στη φοβερή ομάδα των γονιών που φιλοξένησαν !!
Σ.Γ.
Συγχαρητήρια για την υπέροχη οργάνωσή σας! Μας δώσατε την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές! Τα παιδιά μας έμαθαν πολλά για το τι σημαίνει οργάνωση, ομαδικότητα, φιλοξενία. Εμείς οι γονείς καταλάβαμε την «δύναμη» του Erasmus βλέποντας τη χαρά και τη συγκίνηση των δικών μας παιδιών αλλά και των παιδιών που φιλοξενήσαμε! Τίνα, Βασίλη, Γιάννη, Δημήτρη, Κωνσταντίνα και όσοι εκπαιδευτικοί ή εργαζόμενοι στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του Erasmus, σας ευχαριστούμε θερμά!! Θα στηρίζουμε πάντα τα προγράμματα και τα σχέδια του σχολείου που προφέρουν τόσα πολλά στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς του γονείς!!!
Σ.Μ.
Η εμπειρία του Erasmus…που μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά μας άλλες χώρες, άλλους πολιτισμούς, άλλους ανθρώπους και φυσικά τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν δεσμούς και φιλία με παιδιά από το εξωτερικό, θεωρώ ότι είναι πράξη αγάπης και κουλτούρα που έχει το σχολείο. ‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα ακόμη μεγαλύτερο Μπράβο για την διοργάνωση όλου αυτού του προγράμματος από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά! Χαίρομαι ιδιαίτερα που μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία του παιδιού μας που είχε περάσει θεσπέσια στην Πορτογαλία! Η ελληνική φιλοξενία διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, ρίζες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που είναι βαθιά αποτυπωμένη στο DNA του ελληνικού λαού και αυτό προσπαθήσαμε πιστεύω όλοι να δείξουμε! Μια απίστευτη εμπειρία και πιστεύω ότι οτιδήποτε περιλαμβάνει η φιλοξενία, όπως την υποδοχή και περιποίηση του επισκέπτη, τη διατροφή και διαμονή του και κατά την αναχώρηση του, προσφορά θερμών ευχών και δώρων υλοποιήθηκαν όλα! Όλοι οι γονείς είδαν ότι υπήρχε χαρά, ανυπομονησία, συγκίνηση στα πρόσωπα και των δικών μας παιδιών αλλά και των παιδιών που φιλοξενήθηκαν! Μάθαμε πολλά και με ανυπομονησία περιμένουμε τις επόμενες δράσεις σας που θα τις στηρίξουμε με μεγάλη χαρά!

Φωτογραφίες

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

fressh Greece 31
fressh Greece 1
fressh Greece 4
fressh Greece 2
fressh Greece 5
fressh Greece 6
fressh Greece 12
fressh Greece 9
fressh Greece 8
fressh Greece 7
fressh Greece 10
fressh Greece 11
fressh Greece 16
fressh Greece 14
fressh Greece 22
fressh Greece 13
fressh Greece 15
fressh Greece 17
fressh Greece 29
fressh Greece 25

Μοιραστείτε το άρθρο

SOCIAL MEDIA


Contact Us

rg.loohcs-saguob@me

+30 2721092022 & +30 2721092122

Designed & Developed by yorgo.dev

Copyright © 2024