ΝΕΑΓΥΜΝΑΣΙΟΛΥΚΕΙΟ

Πληροφορίες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής, 12 - 13 Μαΐου, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, οι παραστάσεις της Θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη,  "Η ηλικία της νύχτας".
Το έργο, επίκαιρο με τη σημερινή προσφυγική πραγματικότητα, γράφτηκε το 1958. Πραγματεύεται το προσφυγικό ζήτημα της μεταπολεμικής περιόδου και τις  οδυνηρές συνέπειες από την αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών, λόγω των καταστροφικών συνεπειών του πολέμου.
Ήρωες του έργου είναι, από τη μια, ξεσπιτωμένες οικογένειες από τον Πειραιά, για την στέγαση των οποίων, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, η ελληνική κυβέρνηση είχε επιτάξει χώρους, όπως σπίτια, αποθήκες κ.λπ., και από την άλλη, μια οικογένεια αστών.  Στον επάνω όροφο μιας διώροφης αρχοντικής μονοκατοικίας,  της οικογένειας Καρρά, κατοικεί  ο κύριος Καρράς με τη σύζυγο και τη μοναχοκόρη του. Στο ισόγειο κατοικούν οι πρόσφυγες: δωμάτιο και οικογένεια. Αυτή η ιδιότυπη, αναγκαστική συγκατοίκηση χρονίζει και μετατρέπεται σε ανοιχτή σύγκρουση των «επάνω» και των «κάτω».
Με εξαιρετική θεατρική μαεστρία ο συγγραφέας φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που ταλανίζουν διαχρονικά τις κοινωνίες που βιώνουν προσφυγικά προβλήματα αλλά και τις αντιθέσεις μεταξύ εχόντων και μη, γονέων και παιδιών, ρημαγμένων ιδεολογιών και, φαινομενικά, ακλόνητων «πιστεύω»…
Την παράσταση σκηνοθέτησε η Χριστίνα Δίμιζα, ενώ τα σκηνικά και την αφίσα  επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Κοτταρίδης. Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας ήταν η φιλόλογος Σταυρούλα Γιαννακοπούλου, που ανέλαβε και την μουσική επιμέλεια της παράστασης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που έπαιξαν και εξέπληξαν ευχάριστα με την απόδοσή τους ήταν οι: Αγγελίνα Ανδριανού, Θάλεια Ανδριανού, Γιώργος Αντωνόπουλος, Νάνση Βασιλάκη, Μελίνα Γιαννακοπούλου, Μανώλης Γκίζας, Ειρήνη Κοτταρίδη, Ιωάννα Κουτέλα, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Ειρήνη Λέφα, Βασιλίνα Ναθαναήλ, Αναστασία Πετροπούλου, Κατερίνα Ρεκλείτη, Φαίη Σπηλιωτοπούλου, Ιωάννα Τασιοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν συγκινητική η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα της Θεατρικής Ομάδας και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, να τιμηθεί εμπράκτως το θέμα του έργου. Έτσι, σε συνεργασία με τον σύλλογο "Μαζί για τους πρόσφυγες", στην είσοδο του θεάτρου συγκεντρώθηκε ιατροφαρμακευτικό υλικό, που θα σταλεί στους πρόσφυγες.

Φωτογραφίες

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

Age of Night 1
Age of Night 2
Age of Night 4

Μοιραστείτε το άρθρο

SOCIAL MEDIA


Contact Us

rg.loohcs-saguob@me

+30 2721092022 & +30 2721092122

Designed & Developed by yorgo.dev

Copyright © 2024