ΔΗΜΟΤΙΚΟlanguages

Πληροφορίες

french contest 2023 1

Πανελλήνιος  Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2023

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες γαλλόφωνων χωρών στην Ελλάδα, τον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα σχολεία και ειδικότερα οι καθηγητές είναι ιδιαίτερα δεμένοι με τον θεσμό αυτόν που συμβάλλει στην ενίσχυση των κινήτρων των μαθητών και του ενδιαφέροντός τους για τους γαλλόφωνους πολιτισμούς και τη γαλλική γλώσσα. Ο διαγωνισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών, ενισχύει τις αξίες της ομαδικότητας και της συμμετοχής και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία αξιοποίησης των γλωσσικών δεξιοτήτων με διασκεδαστικό τρόπο.
Όπως κάθε χρόνο το σχολείο μας συμμετέχει με τη δημιουργία συλλογικού έργου από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης  με θέμα : Le cabinet de curiosités (Δωμάτιο αξιοπερίεργων εκθεμάτων) και από τους μαθητές της Α΄γυμνασίου με θέμα : Jeu de l’oie (Επιτραπέζιο παιχνίδι) .
Αναμένοντας τα αποτελέσματα ,ευχόμαστε καλή επιτυχία στους γαλλόφωνους μαθητές μας που για ακόμα μια χρονιά μας έκαναν περήφανους με τη συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία τους!
Με μεγάλη χαρά οι γαλλόφωνοι μαθητές μας των τάξεων ΣΤ΄Δημοτικού και Α΄Γυμνασίου παρέλαβαν τα Certificats de Participation από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023.
Το σχολείο μας συνεχίζει την υπέροχη αυτή δράση, στέλνοντας κάθε χρόνο , από το 2010, έργα των μαθητών μας, συνδυάζοντας έτσι τις γλωσσικές δεξιότητές τους με τη γνωριμία του γαλλικού πολιτισμού, με τρόπο διασκεδαστικό.
french contest 2023 2

Φωτογραφίες

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

french contest 2023 4
french contest 2023 5
french contest 2023 7
french contest 2023 6

Μοιραστείτε το άρθρο

SOCIAL MEDIA


Contact Us

rg.loohcs-saguob@me

+30 2721092022 & +30 2721092122

Designed & Developed by yorgo.dev

Copyright © 2024