ΝΕΑΓΥΜΝΑΣΙΟhighlights

Πληροφορίες

Η εφηβεία είναι η ηλικία όπου δοκιμάζονται τα όρια.
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Δεξιοτήτων Πρωινής Ζώνης του Γυμνασίου «Εφηβεία με πυξίδα την ασφάλεια» επενδύουμε στην ουσιαστική ευαισθητοποίηση των εφήβων: στο να κατανοήσουν ότι κάθε επιλογή στον δρόμο έχει αξία και κάθε απόφαση μπορεί να προστατεύσει μια ζωή — τη δική τους και των άλλων.
Οι συναντήσεις του Ομίλου ξεκίνησαν με ενημέρωση και συζήτηση από τους εμψυχωτές εκπαιδευτικούς.
Τον Νοέμβριο, οι μαθητές και οι μαθήτριες βρέθηκαν σε τρία κεντρικά σημεία της Καλαμάτας, παρατηρώντας την τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας από οδηγούς δίκυκλων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, επαγγελματικών οχημάτων αλλά και από πεζούς.
Τον Δεκέμβριο, επισκεπτόμενοι στην Αθήνα το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, ανάμεσα σε εντυπωσιακές εικόνες ταχύτητας και τεχνολογίας, τα παιδιά στάθηκαν για λίγο… και μπήκαν στη θέση του πεζού και του οδηγού. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας δεν έμαθαν απλώς κανόνες. Ευαισθητοποιήθηκαν. Κατανόησαν ότι η ασφάλεια δεν αφορά «τους άλλους», αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό και τη ζωή γύρω μας.
Οι έφηβοι χρειάζεται να μάθουν να βλέπουν τον δρόμο όχι ως παιχνίδι, αλλά ως χώρο συνύπαρξης, σεβασμού και ευθύνης.

Φωτογραφίες

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

road safety 3
road safety 1
road safety 2

Μοιραστείτε το άρθρο

SOCIAL MEDIA


Contact Us

rg.loohcs-saguob@me

+30 2721092022 & +30 2721092122

Designed & Developed by yorgo.dev

Copyright © 2026