ΝΕΑ

Πληροφορίες

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Η Δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση» το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024, στο Αίθριο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Είναι γεγονός ότι η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο της Εκπαίδευσης εγκαινιάζει νέες προοπτικές και προκλήσεις στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία και γι’ αυτό καλούμαστε να προετοιμαστούμε για να ανταπεξέλθουμε σε όλο το φάσμα αυτών των δυνατοτήτων, όπως είναι η εξατομικευμένη μάθηση, η αυτοματοποιημένη αξιολόγηση και γενικότερα η βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους μαθητές και τους δασκάλους.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σάββας Χατζηχριστοφής, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας και Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Ο κύριος Χατζηχριστοφής εξήγησε αναλυτικά πώς μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να ενσωματωθεί στην Εκπαίδευση, ώστε να ενισχύσει την κριτική σκέψη των μαθητών. Επίσης, παρουσίασε καινοτόμα σχέδια μαθήματος για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προτείνοντας ποικίλες ψηφιακές εφαρμογές που θα κάνουν πιο αποτελεσματική και διασκεδαστική τη μαθησιακή διαδικασία.
Στην ημερίδα συμμετείχε διαδικτυακά η Έλενα Ζαγλαρίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για τη Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αδριατική, η οποία εστίασε στην αναβάθμιση της Εκπαίδευσης με άξονα αναφοράς την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Δεξιότητες του 21ου αιώνα. Η κυρία Ζαγλαρίδου παρουσίασε πληθώρα ψηφιακών εργαλείων από τη Microsoft που θα ενισχύσουν τον τρόπο διδασκαλίας και αφομοίωσης της διδακτέας ύλης, καλλιεργώντας παράλληλα και δεξιότητες ζωής.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Άρης Μαυρομμάτης, Μαθηματικός, Θεωρητικός ανάπτυξης Τεχνολογίας Υπερμέσων, Ερευνητής-Καθηγητής στο ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Επιστημονικός σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Ο κύριος Μαυρομμάτης μέσα από μια ανθρωπολογική προσέγγιση παρουσίασε πώς η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης επηρεάζει την Εκπαίδευση του 21ου αιώνα και ποια οφέλη απορρέουν από αυτά τα νέα εκπαιδευτικά μοντέλα. Επιπλέον, κατέρριψε ενδεχόμενους φόβους, τονίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο του δασκάλου στη μάθηση.
Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση αναφορικά με τον ευρύτερο ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση, όπου οι ομιλητές απάντησαν σε σημαντικά ερωτήματα και διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με οποιεσδήποτε επιφυλάξεις. Οι ομιλητές συνέτειναν στην απαραίτητη συνεισφορά του ανθρώπινου παράγοντα και στο ότι η σχέση δασκάλου και μαθητών είναι ο πυρήνας της διδασκαλίας. Τέλος, κρίθηκε απαραίτητη η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.
Η ημερίδα στέφθηκε από επιτυχία, με πλήθος συμμετοχών από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Την ημερίδα χαιρέτισαν εκ μέρους της Μητρόπολης Μεσσηνίας ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Αθανάσιος Σιψάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτριος Οικονομόπουλος και εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιάκωβος Περρωτής.

Φωτογραφίες

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

imerida AI 2
imerida AI 4
imerida AI 6
imerida AI 3
imerida AI 1
imerida AI 5
imerida AI 7

Μοιραστείτε το άρθρο

SOCIAL MEDIA


Contact Us

rg.loohcs-saguob@me

+30 2721092022 & +30 2721092122

Designed & Developed by yorgo.dev

Copyright © 2025