ΓΥΜΝΑΣΙΟerasmus_fressh

Πληροφορίες

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην προσπάθειά τους να προσφέρουν πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές, ενημερώνονται για τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση και συμμετέχουν σε αντίστοιχα εκπαιδευτικά project.
Το Erasmus+ είναι ένα μέσο που προάγει τη σύγχρονη εκπαιδευτική γνώση και τη διαχέει ανάμεσα στα σχολεία της Ευρώπης με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων πολιτών και στοιχεία όπως ισορροπημένη πνευματική, ψυχολογική και σωματική ανάπτυξη έχουν πρωταρχικό ρόλο.
Μέσα από το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά συμμετέχουν στην ομάδα του προγράμματος που έχει τίτλο: Growing up with healthy knowledge: Food, Recipes, Sports, Sustainability, and Health, δηλαδή μεγαλώνοντας με νοοτροπία που συνυφαίνεται με τον υγιεινό τρόπο ζωής και το σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας και το περιβάλλον.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές ανακαλύπτουν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, τη θερμιδική αξία των τροφών, τους τρόπους διατήρησης και απόκτησης μιας καλής σωματικής κατάστασης, αλλά κυρίως τους λόγους για τους οποίους αξίζει να ακολουθήσει κανείς έναν τέτοιο τρόπο ζωής.
Στo πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Τίνα Γιαννακέα και Μαρίνα Θεοδωρακοπούλου μαζί με 5 μαθήτριες από το Γυμνάσιο, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΚΑ2 Erasmus+ για την υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας και πραγματοποίησαν επίσκεψη από τις 20 έως τις 26 Μαρτίου 2022 στην πόλη Παλμέλα της Πορτογαλίας.
Μέσα από την επίσκεψη και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στις αρχές του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού οι εκπαιδευτικοί και οι μαθήτριες του σχολείου μας συναντήθηκαν με συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, Βουλγαρία , Τσεχία και την χώρα υποδοχής Πορτογαλία.
Οι συμμετέχοντες μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Πορτογάλων μαθητών και βίωσαν άμεσα την κουλτούρα τους (καθημερινότητα, διατροφή, οικογενειακές συνήθειες), καθώς για την εβδομάδα φιλοξενίας αποτέλεσαν μέλη της οικογένειας. Η ελληνική αντιπροσωπεία, μαζί με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας ,της Βουλγαρίας, της Τσεχίας και της Ισπανίας ξεναγήθηκε στις σχολικές εγκαταστάσεις και συμμετείχε σε ποικίλες δραστηριότητες και παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αυτές, επισκέφθηκε μουσεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ταξίδεψε στην πόλη Σετούμπαλ και την πρωτεύουσα Λισαβόνα.
Μέσα από δια ζώσης εργαστήρια με θέμα το νερό, οι μαθητές μυήθηκαν στις αρχές της βιωσιμότητας, προβληματίστηκαν σε σχέση με την παγκόσμια σπατάλη του πολυτιμότερου αυτού αγαθού και επεξεργάστηκαν τρόπους αναχαίτησης του φαινομένου. Στο φυσικό Πάρκο Αrrabida επιδόθηκαν σε θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες και γνώρισαν ταυτόχρονα τον φυσικό πλούτο της περιοχής.
Όλοι επέστρεψαν πλήρεις εμπειριών και γνώσεων, έχοντας αποκομίσει άριστες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα.
Επόμενο ταξίδι είναι στη Τσεχία και στην πόλη Vodňany, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 7 Μάϊου.

Φωτογραφίες

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

mobility portugal 2
mobility portugal 1

Μοιραστείτε το άρθρο

SOCIAL MEDIA


Contact Us

rg.loohcs-saguob@me

+30 2721092022 & +30 2721092122

Designed & Developed by yorgo.dev

Copyright © 2024