ΛΥΚΕΙΟerasmus_statistics

Πληροφορίες

Το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στο πλαίσιο συμμετοχής Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Statistics in Real Life” – «Η Στατιστική στη ζωή μας», είχε την χαρά και την τιμή από τις 24/04-28/04/2023 να υποδεχτεί 32 μαθητές και 8 εκπαιδευτικούς από την Σουηδία, Πορτογαλία, Πολωνία και Ισπανία. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στους μαθητές μια καθαρή εικόνα της πρακτικότητας και χρησιμότητας των μαθηματικών στη ζωή και την καθημερινότητά μας.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις για μια εβδομάδα, οργανωμένο από τους εκπαιδευτικούς της ελληνικής ομάδας “Statistics in Real life”- Τίνα Γιαννακέα , Βίκυ Παπανικολάου, Ελένη Λεμπέση, Μαρία Δρέτα, Γιώργο Κουτσουμπό και Γιάννη Σταθόπουλο.
Ήταν ένα πρόγραμμα με εκδρομές και περιηγήσεις και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δια ζώσης εργαστήρια χωρισμένοι σε ανάμεικτες ομάδες. Από την πρώτη κιόλας ημέρα αλληλεπιδρούσαν στα Αγγλικά και απέκτησαν καινούριους φίλους. Οι μαθητές που φιλοξενήθηκαν σε ελληνικά σπίτια βίωσαν την ελληνική καθημερινότητα, κουλτούρα, διατροφή ακόμη και τον τρόπο διασκέδασής μας.
Μια εμπειρία αξέχαστη αυτή η τελευταία κινητικότητα αυτού του προγράμματος για όλους-μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς. Τα παιδιά ωφελήθηκαν πολλαπλά, κερδίζοντας σε γνώση, κοινωνικότητα και διαπολιτισμική αντίληψη και όλα αυτά με τρόπο άμεσο, ευχάριστο και δημιουργικό!
Οι οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας μας είπαν ότι συνειδητοποίησαν πόσο δύσκολο είναι από τη μία να ενσωματώσεις παιδιά από άλλες χώρες στην δική μας καθημερινότητα αλλά από την άλλη πόσο εύκολο είναι να τα αγκαλιάσεις και να ανταλλάξεις σκέψεις και συναισθήματα. Ήταν όντως μια εβδομάδα κουραστική, αρχικά αμήχανη και δύσκολη επικοινωνιακά, έχοντας παιδιά διαφορετικής εθνικότητας. Είναι όμως πραγματικά εκπληκτικό το πώς κάθε μέλος της οικογένειας βρήκε τον δικό του τρόπο προσέγγισης και το πόσο όμορφα η αμηχανία και η συστολή αντικαταστάθηκε, καθώς περνούσαν οι μέρες, από χαμόγελα, οικειότητα, συζητήσεις και ευχάριστη ανταλλαγή στοιχείων διαφορετικής κουλτούρας. Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα λειτούργησαν όλοι σαν μια οικογένεια! Ήταν μοναδικό το συναίσθημα της στιγμής που ο γονιός με συγκίνηση εξέφραζε πόσο σε εμπιστεύεται και σε ευχαριστούσε για όσα κάνεις, ενώ ταυτόχρονα μέσα σου ξανάλεγες το ευχαριστώ στις οικογένειες που αγκάλιασαν τα δικά σου παιδιά στο παρελθόν.
Μας είπαν ότι η πρόσφατη εμπειρία με τα ποικίλα συναισθήματα, τη συγκίνηση, την ενέργεια και την θετική αλληλεπίδραση, τους πρόσφερε διπλή χαρά, αλλά και διπλή λύπη την στιγμή του αποχωρισμού, με την ευχή όλων να ξαναβρεθούν κάποια στιγμή. Συναισθήματα που εκφράστηκαν με ζωγραφιές, αυτοσχέδιες κάρτες, ζεστές αγκαλιές…
Ήταν μια εμπειρία ζωής για τα παιδιά, αλλά και τους γονείς που ένιωσαν την πραγματική σημασία της της λέξης ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!

Φωτογραφίες

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

statistics greece 5
statistics greece 2
statistics greece 6
statistics greece 1
statistics greece 3
statistics greece 4
statistics greece 15
statistics greece 14
statistics greece 8
statistics greece 7
statistics greece 9
statistics greece 10
statistics greece 34
statistics greece 31
statistics greece 28
statistics greece 33
statistics greece 18
statistics greece 29
statistics greece 35
statistics greece 36

Μοιραστείτε το άρθρο

SOCIAL MEDIA


Contact Us

rg.loohcs-saguob@me

+30 2721092022 & +30 2721092122

Designed & Developed by yorgo.dev

Copyright © 2024