library

Πληροφορίες

“Τα βιβλία είναι δρόμοι και εμείς Βιβλιοδρόμοι”

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι Βιβλιοδρομίες με θέμα “Τα βιβλία είναι δρόμοι και εμείς Βιβλιοδρόμοι”
Οι Βιβλιοδρόμοι που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά έπαιξαν πολλά επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια. Παιχνίδια που σαν κεντρικό άξονα είχαν τα βιβλία και τη φιλαναγνωσία.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Α και Β ΄Δημοτικού γνώρισαν τη συγγραφέα του βιβλίου “Μουσικά παραμύθια” Κατερίνα Τσίτσα και ταξίδεψαν σε μαγικές μουσικές ιστορίες. Ιστορίες που αφορούσαν τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την οικολογία, το φόβο, την ομαδικότητα, τη δημιουργία και την επίτευξη στόχων.
Επίσης, σε μια αίθουσα γεμάτη μουσικές και μυρωδιές της θάλασσας η κ. Δήμητρα Φώτου υποδέχθηκε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α ΄τάξης με το βιβλίο “Το χαμένο σωσίβιο”. Μια τρυφερή ιστορία που βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τους μικρούς και τους μεγάλους φόβους τους.  
Μια αναγνωστική εμψύχωση από τις εμψυχώτριες κ.Χριστίνα Δίμιζα και κ.Γιώτα Κωνσταντινέα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ και Ε΄τάξεων. Μια ιστορία αλληγορική για μικρούς και μεγάλους, δοσμένη με την τέχνη των παλιών παραμυθιών από το βιβλίο της κ.Γεωργίας Γαλανοπούλου «Οι ψηλοκάραβοι».
Οι μαθητές της Στ’ τάξης έπαιξαν το παιχνίδι «Ο τροχός της γνώσης και της δράσης». Ένα παιχνίδι γεμάτο ερωτήσεις γνώσεων που αφορούσαν βιβλία και συγγραφείς.
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συγκέντρωσαν 283 βιβλία τα οποία θα δωριστούν στην Παιδιατρική Κλινική Μυτιλήνης και στη δανειστική βιβλιοθήκη Προστασίας Ανηλίκων της Καλαμάτας. Το τμήμα που συγκέντρωσε τα περισσότερα βιβλία είναι οι 16 μαθητές του Ε2.
Στο τέλος της γιορτής μας μικροί και μεγάλοι ψήφισαν την καλύτερη ζωγραφιά για την έναρξη της Βιβλιοδρομίας 2020.

Φωτογραφίες

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

vivliodromies 2019 2
vivliodromies 2019 3
vivliodromies 2019 1
vivliodromies 2019 4

Μοιραστείτε το άρθρο

SOCIAL MEDIA


Contact Us

rg.loohcs-saguob@me

+30 2721092022 & +30 2721092122

Designed & Developed by yorgo.dev

Copyright © 2024