Page 16 - 2015_19
P. 16

Συνταγές                                                                           16

            Τούρτα παγωτό                       και μετά από πάνω την κρέμα.
                                                 Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα
   Υλικά:                                       (περίπου 3 ώρες).
   200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι                   Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μαρμελάδα της
   200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)      αρεσκείας μας.
   200 γρ. ανθότυρο
   χυμό 1/2 λεμονιού                            κρεμμυδάκια, τον άνιθο και αλατοπίπερο και
   250 γρ. μπισκότα Oreo                        ανακατεύουμε καλά.
   100 γρ. ζάχαρη άχνη                           Γεμίζουμε το αρνάκι από το άνοιγμά του με
   3 βανίλιες                                   τη γέμιση. Ράβουμε το άνοιγμα με μια χοντρή
   Εκτέλεση:                                    βελόνα και σχετικά χοντρή κλωστή να κλείσει.
   Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί     Αλείφουμε το αρνάκι εξωτερικά με ελαιόλαδο.
  κρέμα και το ανθότυρο και τα χτυπάμε με το    Βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί κληματοβεργες και
  μίξερ μέχρι να αφομοιωθούν.                   ακουμπάμε το αρνάκι. (Αν δεν έχουμε τίποτα απ’
   Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και             αυτά, αναγκαστικά το ακουμπάμε στον πάτο).
  συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε και την   Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο
  ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μεχρι να γίνουν όλα   στους 170° C για 3 περίπου ώρες.
  μια κρέμα.                                     ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΑΣΤΡΑ: Τοποθετείτε
   Σπάμε τα μπισκότα Oreo στο μπλέντερ χωρίς    το αρνάκι μέσα και σκεπάζετε με το καπάκι.
  να γίνουν τελείως θρύμματα.                   Φτιάχνετε ένα πρόχειρο ζυμάρι ανακατεύοντας
   Μοιράζουμε τα σπασμένα μπισκότα στα μπολ     αλεύρι με νερό και σφραγίζετε με τη ζύμη το
                                                καπάκι περιμετρικά, εκεί που ενώνεται με το
    Αρνάκι γεμιστό στη γάστρα                   σκεύος. Ψήνετε για 3 ώρες σε προθερμασμένο
                                                φούρνο στους 150° C.
   ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ Ή ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
   Υλικά                                                         Φαίη Σπηλιοτοπούλου Α΄Γυμνασίου
   το στήθος από ένα αρνάκι μικρό
   1 συκωταριά
   2-3 φλιτζάνια ρύζι
   3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (κρατήστε
  και λίγο από το πράσινο μέρος τους)
   1 γεμάτη χούφτα φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
   ελαιόλαδο
   αλάτι, πιπέρι
   αν μπορείτε να βρείτε κληματόβεργες, ακόμη
  καλύτερα
   χοντρή βελόνα και χοντρή κλωστή
   ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΑΣΤΡΑ
   λίγο αλεύρι και νερό για το σφράγισμα

   Εκτέλεση
   Είναι βασικό να ζητήσουμε από το
  χασάπη να κόψει το στήθος απ’ το
  αρνάκι έτσι όπως πρέπει για γέμισμα
  (στο πιο στενό κομμάτι, τη λεγόμενη
  νεφραμιά). Πλένουμε το κρέας καλά και
  το αλατοπιπερώνουμε παντού.
   Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βράζουμε τα
  συκωτάκια για λίγο και τα βγάζουμε απ’
  τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν
  κάπως και τα ψιλοκόβουμε με ένα
  μαχαίρι. Βάζουμε το ρύζι να πάρει μια
  δυο βράσεις (δε χρειάζεται να γίνει,
  ίσα να μαλακώσει λίγο εξωτερικά)
  και το σουρώνουμε. Προσθέτουμε τα
  συκωτάκια στο ρύζι, ρίχνουμε και τα
   11   12   13   14   15   16