Page 18 - ΤΕΥΧΟΣ 65ο
P. 18

1*7 Βρες τα οχτώ κρυμμένα νηστήσιμα φαγητά

Σ Χ Γ Ν ΛΦΥ Τ Σ Ρ Λ Ξ ΜΗ Υ Φ Κ ΜΤ                                                                                                     από τη Μα

Ω  ΠΑ ΤΑ Τ  ΟΚ  ΕΦ                                                                  Τ  Ε  Δ  Ε  Σ                              Χ               Π ΤΛ
Δ  Τ ΡΣ ΨΑ  ΕΕ  ΨΑ                                                                  Ρ  Α  Κ  Χ  Ι                              Ο               Λ ίρη ΚΟότσιΥαρη

Ζ ΩΦ ΓΑ Ρ Ι Δ Ο ΜΑ Κ Α Ρ Ο ΝΑ Δ Α

Ρ ΨΘ ΧΒ ΑΚ Ι Υ Ω Η Ο Β ΚΠ Ρ Γ ΗΚ

ΟΝ Τ ΟΛ ΜΑ Δ Α Κ Ι Α Ω ΟΣ Υ Α Μ Σ

Λ Γ Υ ΚΗΟ Λ Κ Ρ Ζ Γ Δ Ν Φ Γ Δ ΝΟ Τ

Υ Β Π ΣΦΣ Ο Ι Α Δ Η ΨΡ Χ Ε Μ ΑΦΒ
ΩΟ Ξ ΝΛ ΑΔ Ε Κ Ι Κ Λ Τ Δ Ν Λ Μ ΩΨ
Κ ΦΑ ΣΟ ΛΑ Δ Α Ε ΜΠ Ω Γ Σ ΦΡ ΨΓ
ΦΑ ΜΔ ΖΑ Β Γ Σ Ω Ξ Ρ Β Ρ Τ Χ ΞΚ Ε
ΟΚ Κ ΟΠ ΤΨ Α Χ Α Π Τ Κ Ξ Υ Δ ΥΑ Ξ

Π Ε Υ ΛΕΑ Υ Α Ρ Ι Σ Χ Δ Ο Π ΖΒ Ρ Υ

Λ Σ Κ Ι ΧΦ Χ Ο Π Υ Μ ΨΔ Ω Ε ΨΩ Γ Ω

Α ΩΟ ΤΖ Α Ω ΩΛ Η Λ Ν Ξ ΟΣ Τ Φ Β Γ

   Σοκολατόπιτα (νηστήσιμη)                                                                                                           από τη Μ

Υλικά                                                                               Ενώνουμε τα 2 μίγματα και τα ανακατεύουμε                  αρία Γεωργοπούλου
                                                                                    με το σύρμα.
3 φλιτζάνια αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κακάο                                                        3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
                                                                                    Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και βάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη                                                                  στους 175ο για 40΄. Γίνονται 24 κομμάτια.
10 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές ξίδι                                                                     Ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις
2 βανίλιες                                                                          κουβερτούλες μαζί με το λάδι και τη βανίλια.
                                                                                     Χαράζουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή και
Χυμός ενός πορτοκαλιού                                                              την περιχύνουμε με το γλάσο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής                                                  κουταλιά - κουταλιά (να
                                                                                    απλωθεί καλά σε όλη τη
Γλάσο σοκολάτας                                                                     σοκολατόπιτα).

2 κουβερτούρες των 125 γρ.
10 - 11 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
1 βανίλια

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και
το κακάο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι.
2. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα επόμενα πέντε υλικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
   13   14   15   16   17   18   19   20