Page 18 - ΤΕΥΧΟΣ 65ο
P. 18
1*7 Βρες τα οχτώ κρυμμένα νηστήσιμα φαγητά
Σ Χ Γ Ν ΛΦΥ Τ Σ Ρ Λ Ξ ΜΗ Υ Φ Κ ΜΤ από τη Μα
Ω ΠΑ ΤΑ Τ ΟΚ ΕΦ Τ Ε Δ Ε Σ Χ Π ΤΛ
Δ Τ ΡΣ ΨΑ ΕΕ ΨΑ Ρ Α Κ Χ Ι Ο Λ ίρη ΚΟότσιΥαρη
Ζ ΩΦ ΓΑ Ρ Ι Δ Ο ΜΑ Κ Α Ρ Ο ΝΑ Δ Α
Ρ ΨΘ ΧΒ ΑΚ Ι Υ Ω Η Ο Β ΚΠ Ρ Γ ΗΚ
ΟΝ Τ ΟΛ ΜΑ Δ Α Κ Ι Α Ω ΟΣ Υ Α Μ Σ
Λ Γ Υ ΚΗΟ Λ Κ Ρ Ζ Γ Δ Ν Φ Γ Δ ΝΟ Τ
Υ Β Π ΣΦΣ Ο Ι Α Δ Η ΨΡ Χ Ε Μ ΑΦΒ
ΩΟ Ξ ΝΛ ΑΔ Ε Κ Ι Κ Λ Τ Δ Ν Λ Μ ΩΨ
Κ ΦΑ ΣΟ ΛΑ Δ Α Ε ΜΠ Ω Γ Σ ΦΡ ΨΓ
ΦΑ ΜΔ ΖΑ Β Γ Σ Ω Ξ Ρ Β Ρ Τ Χ ΞΚ Ε
ΟΚ Κ ΟΠ ΤΨ Α Χ Α Π Τ Κ Ξ Υ Δ ΥΑ Ξ
Π Ε Υ ΛΕΑ Υ Α Ρ Ι Σ Χ Δ Ο Π ΖΒ Ρ Υ
Λ Σ Κ Ι ΧΦ Χ Ο Π Υ Μ ΨΔ Ω Ε ΨΩ Γ Ω
Α ΩΟ ΤΖ Α Ω ΩΛ Η Λ Ν Ξ ΟΣ Τ Φ Β Γ
Σοκολατόπιτα (νηστήσιμη) από τη Μ
Υλικά Ενώνουμε τα 2 μίγματα και τα ανακατεύουμε αρία Γεωργοπούλου
με το σύρμα.
3 φλιτζάνια αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κακάο 3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και βάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη στους 175ο για 40΄. Γίνονται 24 κομμάτια.
10 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές ξίδι Ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις
2 βανίλιες κουβερτούλες μαζί με το λάδι και τη βανίλια.
Χαράζουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή και
Χυμός ενός πορτοκαλιού την περιχύνουμε με το γλάσο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής κουταλιά - κουταλιά (να
απλωθεί καλά σε όλη τη
Γλάσο σοκολάτας σοκολατόπιτα).
2 κουβερτούρες των 125 γρ.
10 - 11 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και
το κακάο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι.
2. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα επόμενα πέντε υλικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.