Page 15 - TEUXOS 78
P. 15

14

    Φανουρόπιτα                                                                   η ζάχαρη.

Υλικά:                                                                            Προσθέτουμε
• 1 κιλό αλεύρι
• 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη                                                       το κονιάκ και το
• 1 ποτήρι του νερού λάδι
• 1 ποτήρι του νερού σταφίδες μαύρες                                              πορτοκάλι και
• 1 ποτήρι του νερού σταφίδες ξανθές
• 2 ποτήρια του νερού χυμό πορτοκαλιού                                            ανακατεύουμε.
• 1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
• 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα                                                   Έπειτα ρίχνουμε
• 1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
• 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ                                                    το αλεύρι, στο    από τη Ραφαέλα Τσάμη
                                                                                  οποίο έχουμε
  (το ανακατεύουμε με το αλεύρι)                                                  ανακατέψει
• 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
                                                                                  το μπέκιν
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη,                                           πάουντερ,
την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Με σύρμα
δουλεύουμε το μείγμα, μέχρι να λιώσει                                             και με το σύρμα

                                                                                  ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε

                                                                                  τα καρύδια με τις σταφίδες και

                                                                                  αναμειγνύουμε απαλά. Φροντίζουμε η

                                                                                  ζύμη να μη γίνει σφιχτή. Τη ρίχνουμε σε

                                                                                  βουτυροαλευρωμένο ταψί και την ψήνουμε

                                                                                  στους 180οC για μία ώρα περίπου.

Το φθινόπωρο                                                                      από την Ευγενία Κοντοπούλου

Δσεύβρεννήρνοεκχφμήεωαλσαγεθηκαηρδφίάζαέανρκεοκυρτνααοεγι πιπξαοαυλυκνιλάάινά,.ά
  ΜνήαΦργτλορεαύυώτ,σαμταιεχκφλόθάάλιο,δνιιυοαμγπιωεζειορχνυιαάνμρά.εάρ.ά

   θμαΤεβώκχυραθααριθσάμπίσίέσσοντωυααν σσπτττραοοοσπθβωαριβιαπδλάνάίκίοκο ιιαα.
   10   11   12   13   14   15   16