Page 20 - 2007 Αριθμός Φύλλου 27
P. 20

20

Τρουφάκια:                      Εκτέλεση:
Υλικά:
160γρ. σοκολάτα κουβερτούρα     Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζουμε σε μια
130γρ. βούτυρο                  κατσαρόλα να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και τους
240γρ. ζάχαρη άχνη              κρόκους αυγού και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνου-
2 αυγά                          με τη ζάχαρη, την ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να
320γρ. τρούφα                   κρυώσει. Αφού κρυώσει, πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια
                                τους ρίχνουμε την κουβερτούρα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Κουραμπιέδες
Υλικά:                          Εκτέλεση:
200γρ. φυτίνη
250γρ. φρέσκο βούτυρο           Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο να χτυπηθεί
250γρ. βούτυρο γάλακτος         πολύ καλά ώσπου να γίνει άσπρο (καλύτερα με το χέρι).
2 κρόκους αυγού                 Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το λικέρ, το
250γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το  αλεύρι, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Το ανακατεύουμε πολύ
χέρι σε μικρά κομμάτια          καλά!
3κ.σ άχνη ζάχαρη                Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το
2 κιλά αλεύρι                   αλεύρι, μέχρι να μη σηκώνει άλλη ζύμη.
1 ποτηράκι κρασιού λικέρ        Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 2000
                                βαθμούς για 20΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν
                                ελαφρώς. Τους βγάζετε από το φούρνο και
                                τους πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Βασιλόπιτα

Υλικά:                          Εκτέλεση:
1 κιλό ζάχαρη                   Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
320 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 κουτάλι σούπας κρεμόριο       Προσθέτουμε τα αβγά
2 κούπες γάλα                   Διαλύουμε στο χλιαρό νερό το κρεμόριο και το προσθέτουμε
2 κούπες χλιαρό νερό
10 αβγά                         στο γάλα
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού   Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού
2 κουτάλι γλυκού σόδα           Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι

                                Ψήνουμε σε ταψί 30 εκ.

1 κιλό αλεύρι                                  Εκτέλεση

άχνη για γαρνίρισμα                            Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε
                                               ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη σόδα διαλυμένη στο
Μελομακάρονα

Υλικά                                          χυμό, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ).

2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι                       Πλάθετε τα μελομακάρονα μικρά (γιατί θα φουσκώ-

1 φλιτζάνι ζάχαρη               σουν πολύ στο φούρνο) και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνετε

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι       σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
1/2 φλιτζάνι κονιάκ             Όταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν.

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάου- Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το μέλι σε βραστό
ντερ νερό.
7 1/2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
                                Απλώνετε τα μελομακάρονα σε μια λαμαρίνα και τα περιχύνετε με το
κουταλάκι γλυκού σόδα σε σκόνη
                                ζεστό σιρόπι.
ξύσμα πορτοκαλιού
                                Τέλος, τα πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι.
κανέλλα

τριμμένο καρύδι

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
   15   16   17   18   19   20