«Χριστούγεννα αγάπης» στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το ΙΕΚ «Ορίζων»

DSC_0075

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, του ΙΕΚ «Ορίζων» και του ΚΔΑΠ «Οι μικροί εξερευνητές» πέρασαν  από τις 18:00 έως τις 21:00 στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου (οδός Αριστομένους) ένα άκρως χριστουγεννιάτικο απόγευμα μαζί με πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο σημείο.

Τα παιχνίδια ήταν πολλά, οι κατασκευές ατελείωτες και οι εκπλήξεις αμέτρητες… όλοι μαζί φτιάξαμε χειροποίητα στολίδια για το δέντρο, καδράκια που θα μας θυμίζουν όλες τις ευχάριστες στιγμές του 2017 που φεύγει και τρισδιάστατες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Από την παρέα δεν έλειψε βέβαια ο επίτιμος καλεσμένος, ο Άι Βασίλης, στον οποίο τα παιδιά έγραψαν τις επιθυμίες και τις ευχές τους για τη νέα χρονιά καθώς και τα καλικαντζαράκια που έφεραν στην πλατεία τα πάνω κάτω.

Το ΙΕΚ «Ορίζων» μας ζέστανε με γλυκές γεύσεις, χριστουγεννιάτικα αρώματα και ζεστά ροφήματα για μικρούς και μεγάλους, συγκεντρώνοντας χρήματα για το νεοϊδρυθέν Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Καλαμάτας ενώ δεν έλειψαν για τον ίδιο σκοπό εκθέσεις πήλινων αντικειμένων από μαθητές του ΚΔΑΠ «Οι μικροί εξερευνητές».

Ακόμη, στην πλατεία στήθηκε ένα τεράστιο εναλλακτικό ζαχαροπλαστείο, το «Christmas Lab», όπου τα παιδιά δημιούργησαν στολίδια με βρώσιμα υλικά και όλα αυτά με τη συνοδεία της χορωδίας του Δημοτικού, του Γυμνασίου αλλά και του ΚΔΑΠ.

Ο κόσμος, τα χαμόγελα και οι ευχές που όλοι ανταλλάξαμε ζέσταναν την κρύα ατμόσφαιρα και όλοι μαζί καταφέραμε να περάσουμε αξέχαστα. Όσοι από εσάς θέλετε να διαπιστώσετε τα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε στιγμές μας στο διαδίκτυο καθώς για πρώτη φορά, η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω Live Streaming !

Καλές γιορτές σε όλους!