Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα
+30 2721092022 / +30 2721092122

Ξένες Γλώσσες

[wpo_block_heading title=»Ξένες Γλώσσες»]

Στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία με σχολεία του εξωτερικού, βασιζόμενοι στη χρήση νέων τεχνολογιών. Την προηγούμενη χρονιά, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και της Α’ γυμνασίου των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τρία αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού: Αγγλία, Τζαμάικα και Ζιμπάμπουε αποστέλλοντας πληροφορίες του τόπου μας και των συνηθειών μας. Φέτος, η προσπάθεια για επικοινωνία με μαθητές του εξωτερικού θα συνεχιστεί με σχολεία και από άλλες χώρες.

Invalid Displayed Gallery

Πιο συγκεκριμένα, φέτος οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Δημοτικού σχολείου συνεργάζονται με το Γυμνάσιο ICS G. Perlasca, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Bareggio, κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας και με το Ειδικό σχολείο Ysgol Hendrefelin, το οποίο βρίσκεται στην Ουαλία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι τώρα οι μαθητές και στα τρία σχολεία έχουν ανταλλάξει πληροφορίες σχετικά με την καθημερινότητά τους (ζωή στο σχολείο-εξωσχολικές δραστηριότητες), παραδόσεις του τόπου μας (εορτασμός καρναβαλιού κλπ.), διατροφή, κλιματικές συνθήκες κλπ. χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα.

Η επικοινωνία και η συνεργασία με αυτά τα σχολεία μέσω eTwinning θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και ευχόμαστε όλοι μας να μάθουμε κι άλλες ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές πληροφορίες από τους φίλους μας στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο συσφίγγοντας τις σχέσεις ανάμεσα στους νέους και στις νέες αυτών των σχολικών μονάδων.

 

           

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μαθητές των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό video <<Σέβομαι τη Διαφορετικότητα-Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό>>. Ο διαγωνισμός οργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό Συμβούλιο και από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Καθώς και να ευαισθητοποιήσει μαθητές, γονείς και δασκάλους για το φαινόμενο της σχολικής βίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ, Μαρία Γεωργοπούλου, Δημήτρης Ζαρρέας, Μαρία Κότσιαρη, Δημήτρης Κουμουνδούρος και Αλέξανδρος – Ευφραίμ Ματθιόπουλος σχημάτισαν την ομάδα “Anticyberbullying warriors”. Με μεράκι και διάθεση για συνεργασία τα παιδιά δημιούργησαν ένα ολιγόλεπτο video, με το οποίο ήθελαν να τονίσουν την αξία της ενημέρωσης και της φιλίας, όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Στο video που ακολουθεί μπορούμε να απολαύσουμε τα αποτελέσματα του κόπου και της προσπάθειας των παιδιών.

[vc_video link=»https://youtu.be/ZD2ZUHWUe1I»]

 

Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά κάθε χρόνο διοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αγγλία.  Το ταξίδι πέρυσι πραγματοποιήθηκε από 8 έως 17 Ιουλίου και τα παιδιά επισκέφτηκαν 4 πόλεις, Manchester, Liverpool, Chester και  London. Επισκέφτηκαν μουσεία και αξιοθέατα και πήραν μέρος σε δραστηριότητες όπως ομαδικά παιχνίδια λεξιλογίου με παιδιά του εξωτερικού, Mini Olympics, Talent Show, Quiz night και αθλητικά τουρνουά. Επιπλέον , παρακολούθησαν μαθήματα Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο Keele University του Manchester και διασκέδασαν όχι μόνο με τους συμμαθητές τους αλλά και με τους νέους φίλους που απέκτησαν. Ήταν ένα ταξίδι που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να εξασκήσουν την Αγγλική γλώσσα αλλά και να γνωρίσουν την πολιτιστική ταυτότητα της Αγγλίας.

Βίντεο και φωτογραφίες από το ταξίδι μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα του σχολείου eclass.bougas-school.gr.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Β1

 1. Παπαδόπουλος Ηλίας
 2. Μπαστακός Γεώργιος
 3. Ποντίκης Βασίλειος
 4. Διαμαντοπούλου Χρύσα
 5. Καρέλιας Γεώργιος
 6. Μέλλιος Νικήτας
 7. Τροχάτου Μαρίλια
 8. Κουντούρη Σταυρούλα
 9. Τασσοπούλου Νεφέλη
 10. Βορβίλας Άγγελος
 11. Ανυφαντάκη Νεφέλη
 12. Παπανικολάου Ντύλαν

Β2

 1. Νταγιόπουλος Γεώργιος
 2. Μπουρής Αντρέας
 3. Καραλής Απόλλων
 4. Βασιλάκη Μαριβάσια
 5. Δεληγιάννης Μιχάλης
 6. Γιαννακοπούλου Μελίνα
 7. Ζέρβας Δημήτρης
 8. Γκαρσία Κιμ
 9. Περρωτή Μαρία
 10. Σπηλιωτοπούλου Φαίη
 11. Φράγκου Ευγενία
 12. Μανωλακάκη Ιωάννα

C2

 1. Βορβίλα Μαρία
 2. Κοκκορόγιαννη Ιωάννα
 3. Αγγουράς Ιωάννης
 4. Λέφα Ειρήνη
 5. Νέστορας Παναγιώτης
 6. Κακαλέτρης Σωτήρης
 7. Ρεκλείτη Αικατερίνη
 8. Μανιάτης Κωνσταντίνος