Page 6 - Εφημερίδα
P. 6

6

   Παραδοσιακά φαγητά χωρών...
    Τουρκία
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           από την Αγγελική
    Στην Τουρκία υπάρχει μεγάλη παραγωγή βιολογικών
   τροφίμων, γι’ αυτό οι άνθρωποι συνήθως τρέφονται με
   φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
   Οι Τούρκοι τρώνε ένα μεγάλο πρωινό, το simit. Το simit είναι ένα κυκλικό
   ψωμί με σουσάμι (σαν το κουλούρι της Θεσσαλονίκης).
   Το menemen θεωρείται ιδανικό πιάτο για πρωινό αλλά μπορεί να καταναλωθεί
   οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι ένα βασικό γεύμα και αποτελείται
   από κρεμμύδια, πιπεριές και ντομάτες που ζεσταίνονται σε καυτό τηγάνι.
   Στη συνέχεια τα αυγά σπάνε μέσα στο τηγάνι και είτε μένουν τηγανητά είτε
   αναμιγνύονται.

   τεΙΤΗπηστίσονταςτατχΤτΙααατατιτρτιωκαΕμλςονςιααοαμλυαάπρίλεπερσΆθίααρργλαίύμίθεταζχλκαώιεογκανρεογήπλαιγωλριπρινβκμάεκρεοαίατεηαρταινσίάόχςαύνάτςτίμισένσοαατιοό.φυεςιικοκινενσαπΤαμκαυτεπτςιπε,άαεγ,αοιταςοισπορηακιοττιυμμποιετχοαιαοόαέή.ράγεπετνιλχγκκσπιειίηίοπαοντελταιπιπγυταοαέχθοσίραιοπμομνυκέοιοεόγρσελάαεςςόςςδκνγίύςτ,ρ.τυοειετκκιέαχοεςςπτνίηκατανοννιτορςικιιαώ,υάυύίάινδτοαι.οαπό  τον  Γιώργο και τον Κωνσταντίνο

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           ετίοτνΥπηφυαπχάΓςιυγτοάπ.ίηησκνιΤρρρΟςεοιχσικοιτύκνουΟοάαλαόυπύγυια,νιπγδγκοςμαγεααατεν.απγιολρρνολμπίωμίλάαοαεορλσσθςτσέέτχνοςπχόειααπεκίρνιδρόαπαίιίρσαενσιαιθαμριοτοδνπαοοώμαλλσκγαλεςχιρκαίααζαππφίοέγρκ.όεαύαέιόιτκςλςΚγηόααηηνςήιτΧ.όρύσα

   τρόπο.

   Βέλγιο            από την Σταυρούλα και τη Νεφέλη

   Το Βέλγιο συνορεύει με τις εξής χώρες: Ολλανδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο
   και Γερμανία. Τα μύδια είναι το εθνικό φαγητό του Βελγίου.
   Επίσης τα boudin blanc είναι λευκά λουκάνικα φτιαγμένα από γάλα.
   Στο Βέλγιο υπάρχουν πάνω από 2000 καταστήματα με σοκολάτες .
   Όλες είναι υπέροχες εξαιτίας ενός νόμου: η σοκολάτα του Βελγίου
   είναι αυθεντική.

                                Ιαπωνία                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    από τη Δανάη

   Το σουσί είναι ιαπωνικό παραδοσιακό φαγητό, το οποίο έχει ως βάση το ξυδάτο

   ρύζι, το σαρί, το οποίο συνδυάζεται με άλλα υλικά που αποκαλούνται Νέτα.

   Συνήθως αυτά τα άλλα υλικά είναι θαλασσινά και ψάρια. Το κρέας χωρίς ρύζι

   λέγεται σασίμι. Το σασίμι είναι κυρίως από κρέας τόνου και σολομού.

   Το σούσι σερβίρεται σχεδόν πάντα με σάλτσα σόγιας, γουασάμπι και τζίντζερ.

   Αποτελείται από φύλλα Νόρι, κοντόκοκκο ρύζι, φιλέτο σολομού, 2 μακρουλές

   πιπεριές, αγγούρι, ξύδι, σάλτσα σόγιας, ζάχαρη, αλάτι.
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11