Η Βιβλιοθήκη μας – το καταφύγιό μας!

Τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας επισκέπτονται καθημερινά μαθητές του σχολείου μας. Ειδικά τις βροχερές αυτές ημέρες, η Βιβλιοθήκη μας είναι το καταφύγιό μας!

Πρόγραμμα Α΄ Δημοτικού για την υγιεινή διατροφή

Η Α’ Δημοτικού στο πλαίσιο του προγράμματος  της υγιεινής διατροφής επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη και άκουσε την ιστορία του “Αγησίλαγου” από το βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ. 

Ο Αγησίλαγος, λοιπόν,  είναι ένας λαγός που αγαπάει τη μαγειρική και προσκαλεί την παρέα του σε γεύματα. Μια μέρα παρατηρεί στον καθρέφτη του ότι πάσχει από μαγουλάδες, ξέρετε, εκείνη την παλιά ασθένεια που πρήζονται τα μάγουλά σου και γίνονται σα μπαλόνι!
Ζητά τη γνώμη του γιατρού πελεκάνου ο οποίος τον συμβουλεύει να τρώει το κάτι άλλο. Ο Αγησίλαγος, όμως, ερμηνεύει κατά το δοκούν αυτό το κάτι άλλο και τρώει μόνο απ’ αυτό. Το αποτέλεσμα; Το δέρμα του παίρνει το χρώμα του φαγητού που τρώει!
Μέσα από διάφορες απολαυστικές συναντήσεις με μερικούς πρωτότυπους τύπους θα βρει τις τροφές που τον βοηθήσουν να είναι πιο υγιής και τελικά θα μας κάνει ένα υπέροχο διατροφικό μάθημα, χρωματιστό και διασκεδαστικό.
Στο τέλος της ιστορίας μιλήσαμε για την διατροφή και τις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά είχαν χρόνο και για να επιλέξουν από τη δανειστική μας βιβλιοθήκη ένα βιβλίο για διάβασμα στο σπίτι.