Η πρώτη επίσκεψη στη νέα Βιβλιοθήκη μας!

Ανακαλύπτοντας τη νέα μας Βιβλιοθήκη μέσα από το παιχνίδι

Με το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού υποδεχτήκαμε τους μαθητές του Δημοτικού, για να γνωρίσουν και να περιηγηθούν στον καινούργιο χώρο της Βιβλιοθήκης μας. Τα παιδιά διασκέδασαν, έψαξαν μέσα σε βαλίτσες, σε ομπρέλες, σε κουρτίνες, σε παράθυρα και σε βιβλία. Ο στόχος;  Nα βρουν το κλειδί που τους οδηγούσε σ΄ ένα μυστηριώδες σεντούκι!

Ο νέος χώρος της Βιβλιοθήκης μας

Φέτος, η κεντρική Βιβλιοθήκη του σχολείου στεγάζεται σ’ ένα καινούριο χώρο, στην βορειοανατολική πλευρά του Γυμνασίου και Λυκείου.
Μια βιβλιοθήκη γεμάτη αρώματα βιβλίων που αριθμεί περίπου 7.500 τίτλους. Βιβλία για παιδιά, για ενήλικες και για εκπαιδευτικούς. Στη συλλογή της σίγουρα θα βρείτε παραμύθια και ιστορίες για μικρά παιδιά, βιβλία σύγχρονης και νεότερης ιστορίας, βιβλία αρχαίας μυθολογίας, βιβλία τέχνης, βιβλία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, παιδική, εφηβική και λογοτεχνία ενηλίκων, σχολικά βοηθήματα για εκπαιδευτικούς, βιβλία γνώσεων, βιογραφίες κ.α. Επίσης, θα βρείτε πολλά  περιοδικά όπως: National Geographic, Γεωτρόπιον, Ελληνικό Πανόραμα, Λαλουσάκι, Διαβάζω και διάφορα ιστορικά και εκπαιδευτικά  κ.α. Ο χώρος χρησιμοποιείται και από όλους τους εκπαιδευτικούς για την ώρα της φιλαναγνωσίας.
 
Τέλος, εδώ οι μαθητές  μπορούν να δανείζονται βιβλία, να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, να μελετούν τα μαθήματά τους,  να χρησιμοποιούν τον χώρο για διάβασμα ή για ξεκούραση, να ακούν τη μουσική που τους αρέσει…