Βιβλιοδρομίες 2017

BIBLIODROMIES7

Μια ξεχωριστή ημέρα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της πόλης της Καλαμάτας υπήρξε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 με αφορμή δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

        Νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του σχολείου έλαβε χώρα ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης προσήλθαν και δοκίμασαν τις γνώσεις τους στα Μαθηματικά, παίρνοντας όλοι αναμνηστικά δώρα στο τέλος του διαγωνισμού.

     Μετά τον διαγωνισμό «Καγκουρό» σειρά είχαν οι «Βιβλιοδρομίες», οι οποίες διοργανώνονται για άλλη μία χρονιά στα Εκπαιδευτήρια  Μπουγά και απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού του νομού Μεσσηνίας. Φέτος το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ταξίδι στη Μυθολογία». Μέσα από πολλά διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια τα παιδιά έμαθαν για τους θεούς του Ολύμπου, για τον Ηρακλή και για άλλους μυθικούς ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας. Μιας και ο Δίας είχε κέφια…. οι εκπλήξεις ήταν πολλές! Επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια μνήμης και άλλα με ήρωες της μυθολογίας, μαγικά με στοιχεία φυσικής, παζλ και σκυταλοδρομίες ήταν λίγες μόνο από τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μικροί μας φίλοι. Οι λάτρεις του σκακιού απόλαυσαν επιδαπέδιες παρτίδες σ’ ένα εντυπωσιακό σκάκι, αφού τα πιόνια του είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Ο λαβύρινθος ήταν μια πρόκληση για όσους προσπάθησαν να περάσουν τις δοκιμασίες του και κατάφεραν τελικά να βρουν την έξοδο από αυτόν με μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο. Η Ομάδα Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά έδωσε το «παρών», παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς της μέσα από βίντεο και τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα φτιαγμένα με Lego.

        Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την θεατρική παράσταση «Οι θεοί κατοικούν στον Όλυμπο» από τη θεατρική ομάδα του σχολείου «Ο κήπος με τις μηλιές», ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να γνωρίσουν τη συγγραφέα Ασπασία Πρωτογέρου, με την οποία παρέα με το βιβλίο «Θεοί, ήρωες και τέρατα» τα παιδιά έκαναν μία φανταστική βουτιά στον μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, απόλαυσαν ρόλους θεών, ηρώων και τεράτων και έπαιξαν «Μυθοδρομίες», ένα φανταστικό επιδαπέδιο παιχνίδι.

      Στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά τα παιδιά του σχολείου σε συνεργασία με τον θεό Ποσειδώνα έκαναν μαγικά πειράματα που είχαν σχέση με το στοιχείο του νερού.

      Η όμορφη γιορτή μας έκλεισε με κλήρωση δώρων, μια προσφορά από το βιβλιοπωλείο «Bookmark» (στον Πεζόδρομο Αντωνοπούλου). Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά, τους γονείς και το βιβλιοπωλείο «Bookmark» της Καλαμάτας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις «Βιβλιοδρομίες» της επόμενης χρονιάς στο ίδιο μέρος για ένα ταξίδι αλλιώτικο με σύμμαχο το βιβλίο.