Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα
+30 2721092022 / +30 2721092122

Συμβουλευτική & Κοινωνική Προσφορά

Let's do it Greece

Κυριακή πρωί, το σχολείο μας και πολλοί ακόμα φίλοι της Καλαμάτας, συντονιστήκαμε σε μια πολύ μεγάλη δράση, εθελοντικού χαρακτήρα, το Let’s do it Greece. Γονείς, παιδιά και πολλοί κάτοικοι της πόλης μας , είχαμε δώσει ραντεβού στο δημοτικό πάρκο Σιδηροδρόμων και κανείς δεν έλειψε. Όλοι με ένα τεράστιο χαμόγελο και με ένα κοινό σκοπό. Να χαιρόμαστε από εδώ και πέρα ένα καθαρό πάρκο στην καρδιά της πόλης μας!

Μια μεγάλη παρέα λοιπόν , καθαρίσαμε από τα σκουπίδια , μαζέψαμε ξερά χόρτα και φύλλα, πλύναμε και καθαρίσαμε τις παιδικές χαρές και τις πινακίδες από γκράφιτι. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, καταλήξαμε πως τα περισσότερα σκουπίδια ήταν γόπες από τσιγάρα, πλαστικά περιτυλίγματα τροφίμων, ενώ ακόμα περισσότερο εκπλαγήκαμε όταν οι εθελοντές μας, μάζεψαν ένα γκαζάκι καθώς και αρκετά αιχμηρά αντικείμενα. Μιλάμε για Δημοτικό Πάρκο όμως. Πάρκο όπου το μεγαλύτερο μέρος του γεμίζει καθημερινά από μικρά παιδιά και εφήβους.

Στο τέλος, από το πρόγραμμα δεν έλειπε το παιχνίδι και πολλές οικογενειακές στιγμές. Παίξαμε  κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, και διάφορες ακόμη  αθλητικές δραστηριότητες!

Φεύγοντας, υποσχεθήκαμε πως όλοι μαζί θα γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε, και συμβολικά αφήσαμε ο καθένας την κορδέλα του σε ένα δέντρο ελιάς !!

 

Επισκέψεις στο καταφύγιο ζώων του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας (ΦΟΚ)

Στις 30 Μαρτίου και 8 Ιουνίου η φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας επισκέφθηκε τους χώρους φιλοξενίας ζώων του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας στη Μεσσήνη. Τα μέλη της ομάδας μας, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς ήρθαν πιο κοντά στα υπέροχα αυτά ζώα, κατέγραψαν τις ανάγκες τους ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τις εθελοντικές δράσεις μας. Ήταν δυο μέρες χαράς και ηρεμίας! Μάθαμε περισσσότερα για τις εγκαταστάσεις του ΦΟΚ, την περίθαλψη των αδέσποτων και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι εθελοντές για την φροντίδα τους. Τα παιδιά μας χάιδεψαν, τάισαν, έπαιξαν με τα ζώα και απέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα! Έγιναν επίσης εικονικές υιοθεσίες και ήδη κάποιες οικογένειες ανέλαβαν τη φροντίδα των νέων … τετράποδων μελών τους!

Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώθηκαν τροφές και φάρμακα τα οποία παραδόθηκαν από την ομάδα μας στο καταφύγιο.