«Σήμερα γάμος γίνεται…»

DSC_0056

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας έκλεισαν, εντυπωσιακά, το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα «Στου χορού μας τη χαρά και στης χώρας μας την αγκαλιά» με την καλοκαιρινή τους γιορτή «Σήμερα γάμος γίνεται…»!

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το χθες, τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, τις στολές, τα ακούσματα, τους ρυθμούς και τους ήχους, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Από αυτό το πλούσιο υλικό, τα παιδιά ανακάλεσαν ένα μικρό δείγμα που αφορά τον γάμο, με όλη την αναγκαία θεατρική σύμβαση για μια τέτοια εκδήλωση.

Μετά το τέλος της παράστασης, ακολούθησε προβολή φωτογραφιών από τη ζωή των παιδιών στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων, καθώς και τραγούδια από το μάθημα των Αγγλικών που έκαναν, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η γιορτή έκλεισε με την αποφοίτηση των νηπίων σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και περηφάνιας τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων του σχολείου.              
Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!