Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με χρήση Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 από τις 9π.μ. έως τις 2μ.μ. πραγματοποιήθηκε στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου μας Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με χρήση Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με τη συμμετοχή ιατρού και εκπαιδευμένων στελεχών του ΕΚΑΒ.

Το σεμινάριο μοιράστηκε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος είδαμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα επείγον περιστατικό, πώς σχεδιάζουμε τη δράση, ώστε να παρέχουμε αποτελεσματικά τις πρώτες βοήθειες, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καθώς και ποια είναι η θέση ανάνηψης- ασφαλείας.

Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν με πρακτική άσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) και τη θέση ασφαλείας. Ενώ στο τρίτο μέρος έγινε αναφορά στις πρώτες βοήθειες που παρέχουμε σε διάφορες επείγουσες περιπτώσεις όπως: επιληψία, τραύματα, μυοσκελετικές κακώσεις, υποθερμία-υπερθερμία, αλλεργίες, δήγματα εντόμων, εγκαύματα και αιμορραγίες.

Το όλο σεμινάριο ήταν μια υπέροχη εμπειρία, ιδιαίτερα διαφωτιστική πάνω σε πολλά σημαντικά ζητήματα υγείας και επειγόντων περιστατικών, ενώ πολύ βοηθητικό ήταν και το γεγονός πως τις γνώσεις που λάβαμε, μπορέσαμε, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης να τις μάθουμε εφαρμόζοντάς τις πρακτικά.