Η Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

παρουσίαση

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε ενεργά στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η μαθηματική εκπαίδευση από τις μικρές ηλικίες», που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, κα Στυλιανή Σαραντοπούλου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Επίτιμος καλεσμένος ήταν  ο κ. Δημήτρης Χασάπης, ομότιμος καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.ΠΑ. του οποίου η εισήγηση είχε θέμα «Εφτά τρόποι για να εισάγουμε τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στα μαθηματικά»

Εκεί, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, η κα Χριστίνα Βλαχοπούλου, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και η κα Εργίνα Ορφανού, καθηγήτρια Πληροφορικής, παρουσίασαν σε νηπιαγωγούς της Μεσσηνίας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας με θέμα «Μαθηματικά και Ρομποτική. Όταν η ρομποτική γίνεται παιχνίδι…».

Η Εκπαιδευτική ρομποτική βασισμένη σε νέες μεθόδους διδασκαλίας προτρέπει τα παιδιά να προσεγγίσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε έλαβε χώρα στο νηπιαγωγείο των εκπαιδευτηρίων, όπου, πλέον, η ρομποτική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του σχολείου.