Ψηφιακή Τάξη

Το σχολείο μας διαθέτει ένα σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής, εξοπλισμένο με 18 υπολογιστές πλήρους υποστήριξης πολυμέσων.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πολύπλευρη και πολυσχιδή μόρφωση των μαθητών μας, συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της εποχής μας τόσο σε πνευματικό όσο και σε υλικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν δε θα μπορούσε παρά να διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες, ειδικά διαμορφωμένες για τα μαθήματα πληροφορικής. Στις αίθουσες υπάρχουν σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που προορίζονται σαφώς για χρήση από τους μαθητές. Ακόμη, κάθε τάξη του σχολείου μας διαθέτει προβολείς αλλά και διαδραστικούς πίνακες με στόχο την καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τα παιδιά. Οι διαδραστικοί πίνακες αποτελούν και το έναυσμα για υλοποίηση δραστηριοτήτων που θα κάνουν τη διδασκαλία πιο ευχάριστη τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Τέλος, στο σχολείο μας έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα για tablet που παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να τα χρησιμοποιούν προκειμένου να διευκολυνθούν σε οποιοδήποτε μάθημά τους.

Η Πληροφορική εισάγεται μετά τα Χριστούγεννα της Α΄ Τάξης και συνεχίζεται σε όλο το Δημοτικό. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του σχολείου και εισάγονται στον προγραμματισμό.

Σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό TECHNOKIDS χρησιμοποιούμε τη μέθοδο “Project Based Learning” όπου ο εκπαιδευτικός ορίζει τον τεχνολογικό στόχο ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και στη συνέχεια οι μαθητές επιλέγουν το θέμα, με βάση τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και ολοκληρώνουν εργασίες που αντανακλούν σε εφαρμογές της πραγματικής ζωής.