Προγράμματα Αγωγής Υγείας στο Νηπιαγωγείο μας

ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ

Η «Υγιεινή του Σώματος και του Στόματος» και η «Υγιεινή Διατροφή» είναι θέματα που κάθε χρονιά κατέχουν ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα των Εκπαιδευτήριων Μπουγά. Η προσχολική ηλικία, εξάλλου, είναι ιδανική για να αποκτήσουν τα παιδιά καλές συνήθειες που θα κρατήσουν για όλη τους τη ζωή.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, ασχολήθηκαν με το σώμα, τα μέλη που το αποτελούν εξωτερικά αλλά και εσωτερικά καθώς και πώς πρέπει να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε!

Για το λόγο αυτό υλοποίησαν ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ν. Μεσσηνίας. Κάλεσαν στο σχολείο επισκέπτριες υγείας από τις οποίες τα παιδιά πήραν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς πρέπει να φροντίζουν και να προστατεύουν τον οργανισμό μας. Το πρόγραμμα εξειδικεύονταν στην ατομική υγιεινή και την υγιεινή των χεριών και ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι πείραμα, όπου τα παιδιά ανακάλυψαν με βιωματικό τρόπο πώς πρέπει να πλένουμε σωστά και αποτελεσματικά τα χέρια μας.

Σχετικά παραμύθια και εκπαιδευτικές ταινίες δεν έλειψαν από το πρόγραμμά τους. Επειδή, όμως, ήθελαν να αντλήσουν και άλλες πληροφορίες σχετικές με το θέμα αυτό, αποφάσισαν να καλέσουν κάποιον ειδικό… Έτσι, το σχολείο μας επισκέφτηκε μια παιδοδοντίατρος, η οποία τους εξήγησε πόσο σημαντικό είναι το πλύσιμο των δοντιών και πώς πρέπει αυτό να γίνεται. Έπειτα, εξέτασε τα παιδιά και έδωσε στον καθένα τους χρήσιμες συμβουλές.

Συνειδητοποιώντας την αξία του καθημερινού βουρτσίσματος τα παιδιά αποφάσισαν να φέρνουν κάθε μέρα οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα στο σχολείο και να πλένουν τα δόντια τους μετά το δεκατιανό γεύμα!

Ολοκλήρωσαν την ενότητα με μια γιορτή αφιερωμένη στην υγιεινή διατροφή! Χωρίστηκαν σε ομάδες,  μεταμφιέστηκαν και έπαιξαν πολλά ομαδικά και θεατρικά παιχνίδια σχετικά με το θέμα. Το ομορφότερο αφιέρωμα στη σωστή διατροφή συμπλήρωσε ένα πλούσιο και γευστικότατο υγιεινό πρωινό για τον οργανισμό μας ανακαλύπτοντας έτσι, πόσα πολλά υγιεινά αλλά και πολύ νόστιμα πράγματα έχουμε να επιλέξουμε για ένα σωστό πρωινό!