1η Πανελλήνια Ημερίδα ΑθλοΠαιδείας Κλασικού Αθλητισμού για μαθητές/τριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ολόκληρης της Ελλάδας

20170406_ΑΦΙΣΑ
Δυναμικό ¨παρών¨ έδωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από Δημοτικά, Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια στην «1ηΠανελλήνια Ημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού» που συνδιοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με την Ο.Ε.Σ.Α.Δ (Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 νωρίς το πρωί συγκεντρωθήκαμε μικροί και μεγάλοι, για να συμμετάσχουμε σε μία πρωτόγνωρη για όλους μας εμπειρία, την αναβίωση αγώνων αρχαίων αγωνισμάτων στον φυσικό τους χώρο,στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ελένη Βολονάκη προλόγισε την έναρξη των αγώνων με μία σύντομη ομιλία με θέμα: «Τα ιδεώδη των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων», και λίγο αργότερα ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Μεσσηνίας Δρ Χριστόδουλος Στυλιανίδης κήρυξε την έναρξη των αγώνων.
Οι αθλητές πήραν τις θέσεις τους και αγωνίστηκαν στα εξής αγωνίσματα: Δρόμος 1 σταδίου, Δρόμος 2 σταδίων, Δρόμος 4 σταδίων (για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων), άλμα σε μήκος άνευ φοράς  και ρίψη λίθου.
Οι εκπαιδευτικοί όπως επίσης και δεκάδες μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά καθώς και σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. «ΟΡΙΖΩΝ» προσέφεραν εθελοντικά και με ευχαρίστηση τις υπηρεσίες τους συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επιτυχή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της Ημερίδας, αφήνοντας σε όλους μας τις πιο γλυκές αναμνήσεις από την Αρχαία Μεσσήνη. Μικροί και μεγάλοι γέμισαν το Στάδιο, όπως στην αρχαιότητα που κανείς δεν έχανε το αθλητικό θέαμα υψηλών επιδόσεων, με τριακόσιους μαθητές/τριες να αγωνίζονται και ακόμη περισσότερους θεατές να τους εμψυχώνουν.
Συγχαίρουμε και παράλληλα ευχαριστούμε θερμά όλα τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που έλαβαν μέρος στους αγώνες (1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασιάς, 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Θουρίας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας), καθώς επίσης και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την πολύτιμη βοήθειά τους πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Ευχαριστούμε επίσης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας για τη διεξαγωγή των αγώνων.
Πιστεύουμε η αθλητική αυτή εμπειρία να ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όλων όσοι συμμετείχαν και ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει θεσμό με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και ανάλογη επιτυχία και τις επόμενες χρονιές.