Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας»

Η σωστή διαχείριση του χρόνου, η αποτελεσματικότητα στο διάβασμα, η οργάνωση της ύλης, καθώς και ο τρόπος να βρουν οι μαθητές τα κίνητρα, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους είναι θέματα που απασχολούν και χρειάζεται να απασχολούν όλους τους εφήβους.

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες αυτές των μαθητών και με την πολύτιμη συνεργασία της «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» πραγματοποιήσαμε για όλες τις τάξεις του Γενικού μας Λυκείου αλλά και για την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου ένα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση χρόνου». Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Δημήτρης Τσίκνας, Σύμβουλος Σπουδών της «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας», ο οποίος από το 2010 ασχολείται με την ιδιωτική εκπαίδευση και πραγματοποιεί εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ο κ. Τσίκνας εκτός από τις πολύτιμες συμβουλές που έδωσε στους μαθητές μας σε σχέση με τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, μίλησε και για τις 5 βασικές προϋποθέσεις που χρειάζεται να πληρούνται, ώστε να διατυπώνουμε έναν στόχο ο οποίος να έχει πιθανότητες υλοποίησης. Ο στόχος μας χρειάζεται να είναι χρονικά προσδιορισμένος, να είναι προσαρμοσμένος στις επικρατούσες στην κοινωνία συνθήκες, να είναι εφικτός και μετρήσιμος και φυσικά πολύ συγκεκριμένος. Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει μεγάλη σημασία να περιοριστεί η χρήση του κινητού από τα παιδιά, εάν θέλουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Ευχαριστούμε πολύ την «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» και τον κ. Δημήτρη Τσίκνα για την εξαιρετική του εισήγηση και αναμένουμε με χαρά και μια δια ζώσης συνάντηση, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.