«Όλα τα παιδία μια αγκαλία» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγα

DSC_0137

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στο σχολείο μας, από τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο του ΚΔΑΠ.

Πολλά παιχνίδια, εικαστικό εργαστήρι, παρουσιάσεις παραμυθιών και «ταξίδια» στη Ρουάντα είναι μερικές από τις δράσεις που έλαβαν χώρα στα εκπαιδευτήρια, κατακλύζοντας τον αίθριο χώρο του σχολείου από παιδιά, γονείς και δράσεις.

Τα παιδιά παρουσίασαν τραγούδια σχετικά με την ημέρα, χάρισαν βιβλία που είχαν φέρει από τη βιβλιοθήκη τους ενώ στο κλείσιμο πιάστηκαν μικροί μεγάλοι χέρι χέρι και άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στον χώρο βρέθηκαν εκπρόσωποι οργανώσεων που στηρίζουν το παιδί και τα δικαιώματά του (όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, Το χαμόγελο του παιδιού και η ActionAid) καθώς και η παιδοψυχολόγος, κα Καρόλα Folle- Αλέπη, με την οποία πραγματοποιήθηκαν ομαδικές συζητήσεις με τους γονείς.

Ήταν ένα πρωινό γεμάτο κέφι, δημιουργικότητα και σίγουρα πολλά χαμόγελα! Εκφράσεις όπως «Εμείς το διασκεδάσαμε περισσότερο», «Πραγματικά προβληματιστήκαμε από το ταξίδι στη Ρουάντα…» και «Νιώσαμε και εμείς για λίγο παιδιά» ήταν κάποια από τα σχόλια των γονέων.