Μύρισε φθινόπωρο…

DSCN3273

Υπάρχουν, πραγματικά, τόσοι πολλοί τρόποι να προσεγγίσει κανείς βιωματικά την εποχή του φθινοπώρου. Μπορείς να τη μυρίσεις, να τη γευτείς, να την αγγίξεις, να παίξεις,  να πειραματιστείς…

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας μέσα από άκρως βιωματικές δράσεις το κατάφεραν!

 

Βγήκαν στην αυλή του σχολείου μας, παρατήρησαν τις αλλαγές στη φύση και αφού ξεχώρισαν τα φυλλοβόλα από τα αειθαλή δέντρα, μάζεψαν φύλλα για να δημιουργήσουν τον δικό τους πίνακα αναφοράς με μαθηματικές έννοιες, όπως μεγάλο-μικρό κτλ.

Αποτύπωσαν τις αλλαγές αυτές σε εικαστικές δημιουργίες τόσο ελεύθερων σχεδίων όσο και με την τεχνική του τυπώματος καθώς, επίσης, πειραματίστηκαν… μουσικά, δημιουργώντας ήχους εμπνευσμένους από τη βροχή.

Ως μικροί εξερευνητές έκαναν πειράματα για το πώς δημιουργείται η βροχή και κατασκεύασαν τα δικά τους βροχόμετρα για να κάνουν τις μετρήσεις τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς!

Τέλος, σαν άλλοι αγρότες αφού ξεχώρισαν τους σπόρους από τα φυντάνια, φύτεψαν στον λαχανόκηπο του σχολείου μας μαρούλια και κουνουπίδια, δίνοντας υπόσχεση πως θα τα περιποιούνται και περιμένοντας μα αγωνία την ημέρα της συγκομιδής!