Καλώς το καρναβάλι με του τρελούς χορούς!

jbh,bj

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κύλησαν οι τελευταίες μέρες στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, κυρίως για τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο. Τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν τραγούδησαν και μεταμφιέστηκαν μαθαίνοντας βιωματικά για τα έθιμα της αποκριάς στη χώρα μας.

Το «Στέκι της Αποκριάς» που δημιουργήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Άτλας», έβαλε σιγά σιγά τα παιδιά σε αποκριάτικο κλίμα. Αφού παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με αποκριάτικα έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, επισκέφθηκαν το «στέκι» της μάγισσας, του κλόουν, του χαρταετού και του πειρατή, όπου έπαιξαν πολλά παιχνίδια!

Την επόμενη μέρα, μεγάλες ψησταριές στήθηκαν στην αυλή του σχολείου και η τσίκνα μας περίμενε για να μας καλωσορίσει. Όλοι μαζί γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη, όπως ορίζει η παράδοση και αφού φάγαμε τα σουβλάκια μας, χορέψαμε μέχρι… να κουραστούμε!

Ωστόσο, κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό ήταν η «Ημέρα της Πινιάτας», εφόσον τα ίδια τα παιδιά τις κατασκεύασαν και το κάθε τμήμα είχε τη δική του! Τα μάτια δέθηκαν και τα ρόπαλα «πήραν φωτιά» με ένα μόνο στόχο: να σπάσει η πινιάτα και να πέσουν τα γλυκίσματα! Η αυλή γέμισε με χρώματα και πολλά γέλια!

Ακόμη, στα πλαίσια της αναβίωσης ελληνικών εθίμων, σαρακοστιανά τραπέζια στρώθηκαν στον κήπο, προκειμένου να γιορτάσουμε τον ερχομό της σαρακοστής με τα κούλουμα. Η λαγάνα, φυσικά, είχε την τιμητική της καθώς και το γαϊτανάκι, που πλαισίωσε τη γιορτή μας.

Για το τέλος, κρατήσαμε την παρέλαση και το αποκριάτικο πάρτι μας, που με σύμμαχο τον καιρό, πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Με άρμα μας τον κλόουν, τα «γκρουπάκια» μπήκαν στη σειρά και παρέλασαν σε λάτιν ρυθμούς. Ακολούθησε χορός και παραδοσιακά παιχνίδια, όπως η Χάσκα.

Και του χρόνου!!!

Invalid Displayed Gallery