Καλοκαιρινή Γιορτή Δημοτικού

new_photo

Το σχολείο μας σταθερά προσανατολισμένο στην καλλιέργεια πεποιθήσεων και δεξιοτήτων ζωής, υιοθέτησε για το σχολικό έτος 2016-2017 ένα πρωτοποριακό σκεπτικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχοντας ως άξονα την Ευρώπη, πραγματοποιήσαμε ένα «μαγικό ταξίδι» με τίτλο «Χώρες, γλώσσες, άνθρωποι…», το οποίο ξεκίνησε για τα παιδιά στις αρχές της χρονιάς κάπως έτσι…..

      Κάθε τμήμα του σχολείου μας επέλεξε μία χώρα της Ευρώπης. Τα παιδιά μελέτησαν με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο ήθη, έθιμα, μεγάλες προσωπικότητες, καλλιτεχνικά ρεύματα και επιστημονικά επιτεύγματα της χώρας αυτής. Με κίνητρο την περιέργεια και την αναζήτηση της γνώσης περιηγήθηκαν σε διαφορετικές χώρες και πολιτιστικά περιβάλλοντα.

       Αυτό το πολύχρωμο και πολύμορφο ταξίδι έχουμε τη χαρά και την περηφάνια να το ανοίγουμε και σε εσάς, τους γονείς του σχολείου μας. Τα παιδιά σε ρόλους ξεναγού και εμψυχωτή, θα σας οδηγήσουν στον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού, της γνώσης και της περιπέτειας. Θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε μαζί τους και αφήστε τα να σας μάθουν, όσα παράξενα συνάντησαν στις εκπαιδευτικές τους διαδρομές.