Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη στο σχολείο μας!

«Δεν έχουμε συναντήσει τη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη» μας δήλωσαν οι μαθητές μας. «Ακόμη» απάντησε το Γέτι μας και είχε δίκιο.

Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη, λοιπόν, παρέα με το Γέτι επισκέφθηκαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και συνάντησαν τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού.

Το Γέτι, λοιπόν, αυτό το μαγικό τερατάκι που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, μας συστήθηκε κι έτσι μάθαμε την ιστορία του μέσα από την αφήγηση της συγγραφέα. Το Γέτι ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας, για να μας θυμίσει ή άλλοτε να μας μάθει από την αρχή, τη δύναμη του
«ΑΚΟΜΗ».

 

Στο σχολείο μας, η συγγραφέας μάς ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και απάντησε στις ερωτήσεις που είχαμε προετοιμάσει γι’ αυτήν. Μάς μίλησε για την δύναμη του «ακόμη», για το πώς  εμπνεύστηκε το παραμύθι, για τους ήρωες της ιστορίας και τα χαρακτηριστικά τους. Μάς προέτρεψε να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας και να ζωγραφίσουμε το δικό μας Γέτι.  Το μυστικό της δημιουργίας είναι η ελεύθερη έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων μας και φυσικά να μην ξεχνάμε καθημερινά να γυμνάζουμε το μυαλό μας. 

 

Αφού παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια με τη λέξη «ακόμη» που εξηγούν και καλλιεργούν τη νοοτροπία ανάπτυξης, χαρίσαμε στη συγγραφέα μας παζλ, ζωγραφιές και κόμικ που φτιάξαμε εμπνευσμένα από τις εικόνες του παραμυθιού «Γέτι, η δύναμη του ακόμη».

 

 

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC. Φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση. Έχει τιμηθεί µε το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και µε τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της, ενώ έχει αποσπάσει το 1ο Βραβείο Βιβλίου Public 2021 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία για το Βιβλίο της «Γέτι, η δύναμη του ακόμη»

 

Μερικά από τα βιβλία που έχει γράψει είναι:

«Η Στιγμούλα» και  «Η Στιγμούλα είναι δυνατή» καθώς  και η σειρά Παραμύθια…αλλιώς: «Σκουφοκοκκινίτσα», «Δύο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα», «Ρεβιθοκοντούλης»  και «Τι τρέχει µε τον Αϊ-Βασίλη;» από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

Ήταν ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό για εμάς αλλά και για τη συγγραφέα μας!