Το νηπιαγωγείο μας στο Β’Καπή Καλαμάτας

DSCN2978

Στα πλαίσια της βιωματικής ενότητας «Η οικογένειά μου» και παίρνοντας αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου) επισκεφθήκαμε το Β’ ΚΑΠΗ της πόλης μας!

Εκεί, συναντήσαμε τους «μεγάλους μας φίλους» προκειμένου να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά και να τους δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας!

Με μεγάλη χαρά τους προσφέραμε μια εικαστική κατασκευή ζωγραφισμένη από τα χεράκια μας που είχαμε φτιάξει στην τάξη μας καθώς και κουλουράκια για να συνοδεύουν το τσάι τους! Επίσης, τους απαγγείλαμε ποιήματα και τραγούδια που είχαμε μάθει κι αυτοί μας χειροκρότησαν ένθερμα!

Με τη σειρά τους, οι παππούδες και οι γιαγιάδες ανταποκρίθηκαν τραγουδώντας μας τραγούδια, λέγοντάς μας παραμύθια που άκουγαν όταν ήταν εκείνοι παιδιά αλλά και παραμύθια που λένε σήμερα στα εγγονάκια τους! Μας κέρασαν καραμέλες, μοιράστηκαν εμπειρίες από την ζωή τους και την καθημερινότητά τους ενώ ήταν πρόθυμοι και ευγενικοί στο να μας απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους κάναμε.

Αφού μικροί – μεγάλοι παίξαμε παιχνίδια και διασκεδάσαμε στο τέλος μας περίμενε μια έκπληξη! Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας χάρισαν κι αυτοί με τη σειρά τους μια πήλινη κατασκευή  για να διακοσμήσουμε την τάξη μας!  

Η φιλοξενία τους ήταν ιδιαίτερα θερμή και εμείς τους υποσχεθήκαμε να ξαναπάμε!