Ενημέρωση μαθητών για τη χρήση αναβολικών ουσιών και συμπληρωμάτων διατροφής

DSC_0017

Κατόπιν διατύπωσης αιτήματος των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και του ιδιοκτήτη του Ιδιωτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά προς το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στον χώρο του σχολείου μας ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας πάνω σε θέματα χρήσης αναβολικών ουσιών και συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και στη διαδικασία ελέγχου των αθλητών.

     Ειδικότερα, η ενημέρωση έγινε από τον κ. Τουμπέκη Ανάργυρο, μέλος του Δ.Σ.  του ΕΣΚΑΝ και Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος με επαγγελματισμό και αμεσότητα προβλημάτισε  στους μαθητές με βιωματικό τρόπο ως προς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών τόσο από αθλητές όσο και από αθλούμενους καθώς και τις επιβλαβείς συνέπειες  που προκαλούνται στην υγεία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ενημέρωση πρώτα των μαθητών των Ε’, Στ’ τάξεων του δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου και ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των υπολοίπων τάξεων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου. Η ομιλία κατέληξε σε μια εποικοδομητική συζήτηση- διάλογο μεταξύ του ομιλητή και των μαθητών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους γύρω από το ευαίσθητο αυτό θέμα.

     Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του ΕΣΚΑΝ και την κα Κώτσια Αντωνία για την άμεση ανταπόκριση, καθώς και τον κ. Τουμπέκη Ανάργυρο ο οποίος με θετική διάθεση  ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και βρέθηκε κοντά στους μαθητές μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, του Ερυθρού Σταυρού και προπονητές αθλητικών σωματείων. Ευχόμαστε η υλοποίηση τέτοιων δραστηριοτήτων και σε άλλα σχολεία να διαμορφώσει σιγά σιγά στο μέλλον μία νέα γενιά Ελλήνων που θα αθλούνται ουσιαστικά…  χωρίς ουσίες!