Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Μόνο μέσα από ένα ζωντανό, ανοιχτό και παιδοκεντρικό σχολείο, που καλλιεργεί τις ψυχοπνευματικές δυνάμεις του νέου ατόμου και την κοινωνική του συνείδηση, μπορούμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις που επιβάλλει το «παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Πιστεύουμε βαθιά πως ένα καλά οργανωμένο σχολείο μπορεί να εξασφαλίσει στους μαθητές ολοκληρωμένη παιδεία, είσοδο σε επιλεγμένες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διδασκαλία όλων των μαθημάτων, θεωρητικών και θετικών επιστημών, ώστε οι μαθητές να θέτουν στέρεες βάσεις για τη μελλοντική τους πρόοδο.

 • Γι’ αυτό στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα έχουμε προσθέσει:

– 3 ώρες διδασκαλίας στην Αγγλική

– 2 ώρες συμπληρωματικής, προαιρετικής ενισχυτικής διδασκαλίας

Τα μαθήματα γίνονται στο σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων και αφού γίνεται διάλειμμα μισής ώρας για γεύμα και ξεκούραση. Αμέσως μετά ακολουθούν δύο διδακτικές ώρες μάθημα σε ολιγομελή τμήματα προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών κάθε φορά.

Έχουμε καθιερώσει το καθημερινό πρόγραμμα «ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ» (προαιρετική συμμετοχή). Οι μαθητές μπορούν να μελετούν στους χώρους του σχολείου με την επίβλεψη εκπαιδευτικών και να ολοκληρώνουν τις βασικές υποχρεώσεις μελέτης στο σχολείο, συνεχίζοντας την παράδοση του Δημοτικού. Μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 16.00 αναχωρούν με σχολικό λεωφορείο.

Το χαμηλό κόστος της ενισχυτικής, της μελέτης και της απογευματινής μετακίνησης με το σχολικό λεωφορείο επιτρέπει σε όσους μαθητές το επιθυμούν να επωφελούνται αυτής της προσφοράς του σχολείου.

 • Σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου γίνονται – ΔΩΡΕΑΝ – εξατομικευμένα μαθήματα συμπληρωματικής διδασκαλίας για κάλυψη ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ κενών σε όσους μαθητές το χρειάζονται
 • Επίσης, καθηγητές που διδάσκουν Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία, Έκθεση και Αγγλικά στο Γυμνάσιο, καλούν τους μαθητές σε επαναληπτικό μάθημα στο αντικείμενό τους, το οποίο γίνεται συνήθως Σάββατο πρωί ή απόγευμα σε συνεννόηση με τους μαθητές. Η επανάληψη ενός κεφαλαίου ή μιας ευρύτερης ενότητας οδηγεί σε καλύτερη εμπέδωση της ύλης και σε καλύτερη επίδοση των μαθητών στις γραπτές δοκιμασίες (τεστ, διαγωνίσματα τετραμήνων, προαγωγικές εξετάσεις).
 • Όποτε προκηρύσσονται διαγωνισμοί (τοπικοί, περιφερειακοί ή πανελλήνιοι) και οι μαθητές μας εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής, καθορίζουμε πρόγραμμα παρακολούθησης μαθημάτων (εκτός ωραρίου) που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε διαγωνισμού.
 • Σε συνεργασία με την παιδοψυχολόγο του σχολείου προσφέρουμε στους μαθητές της Α ́ Γυμνασίου το πρόγραμμα “Οργάνωση και διαχείριση του χρόνου μελέτης” στην έναρξη του σχολικού έτους.
 • ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ: Οι μαθητές αφενός να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες μέσα στο σχολείο και να μη χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια, αφετέρου αποφοιτώντας από το Γυμνάσιο να έχουν: Επάρκεια γλώσσας First Certificate (Επίπεδο Β2) στα Αγγλικά, δίπλωμα πιστοποίησης γνώσεων στην Πληροφορική (ECDL) και υψηλό επίπεδο δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικά, Γερμανικά κλπ).

 

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (2.30 – 4μ.μ.)

Λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για το Γυμνάσιο και εμβάθυνσης για Α΄ Λυκείου.

 • Ατομική Μελέτη Γυμνασίου
 • Χορωδία (Γυμνασίου – Λυκείου )
 • Θεατρική Ομάδα (Γυμνασίου – Λυκείου)
 • Όμιλος Ρομποτικής (Γυμνασίου – Λυκείου
 • Όμιλος ελεύθερης έκφρασης και επιχειρηματολογίας (Γυμνασίου – Λυκείου)
 • Αστρονομία (Γυμνασίου)
 • Όμιλος Η/Υ και ECDL (Γυμνασίου – Λυκείου)

 • Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά μας στις Πανελλήνιες εξετάσεις αποδεικνύουν την ορθότητα των επιλογών μας, επαληθεύουν τις προσδοκίες μας, μάς προσθέτουν υπερηφάνεια, αλλά και μάς επιφορτίζουν με περισσότερες ευθύνες.
 • Δεν μας αρκεί μόνο η είσοδος των μαθητών σε επιλεγμένες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά επιδιώκουμε παράλληλα να διαμορφώνουμε αξιόλογα άτομα με ολοκληρωμένη παιδεία.
 • Είναι η βαθμίδα με τις περισσότερες και συχνότερες αλλαγές προγραμμάτων και συστημάτων εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Αυτό όμως – όσο και αν ακυρώνει διαρκώς τους σχεδιασμούς μας – δεν μας πτοεί, γιατί έχουμε και την πείρα και τη θέληση να στηρίξουμε τα παιδιά μας και την ετοιμότητα να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις αλλαγές, προκειμένου οι μαθητές μας να μην αιφνιδιάζονται και να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα νέα δεδομένα.
 • Στο Λύκειο προσθέτουμε επιπλέον ώρες σε μαθήματα προσανατολισμού αλλά και γενικής παιδείας. Η εξεταστέα ύλη ολοκληρώνεται εγκαίρως, γίνονται επαναλήψεις και πολλά επαναληπτικά διαγωνίσματα (καθημερινές & Σαββατοκύριακα) για την εμπέδωση και αφομοίωσή της από τους μαθητές.
 • Σκοπός μας δεν είναι μόνο η ολοκλήρωση της διδασκαλίας της εξεταστέας ύλης, αλλά κυρίως το να εξασφαλίσουμε ότι αυτή έχει γίνει πλήρως κατανοητή από τους μαθητές και πως είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι, ώστε να ανταποκριθούν στις νέου τύπου γραπτές εξετάσεις στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.
 • Σε όλες τις τάξεις του Λυκείου γίνονται – ΔΩΡΕΑΝ – εξατομικευμένα μαθήματα συμπληρωματικής διδασκαλίας για κάλυψη πρόσκαιρων κενών σε όσους μαθητές το χρειάζονται.
 • Η συστηματική και υπεύθυνη εργασία, η συνεχής επίβλεψη, το αμέριστο ενδιαφέρον και οι οργανωμένες σημειώσεις από τους έμπειρους καθηγητές των εκπαιδευτηρίων καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των μαθητών και προσφέρουν Υψηλότατα Ποσοστά Επιτυχίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ:

Η Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ είναι μία σημαντική τάξη. Οι μαθητές εκτός από τη σφαιρική μόρφωση που πρέπει να λάβουν, πρέπει να προσαρμοστούν και στο νέο πνεύμα του Λυκείου.

 • Πρέπει, επίσης, να ενισχύσουν τις βάσεις που έχουν θέσει από το Γυμνάσιο και ακόμη να αρχίσουν να αναζητούν τι θα κάνουν στο μέλλον τους.
 • Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ένα σημαντικό θέμα, στο οποίο αποδίδουμε μεγάλη σημασία. Είμαστε σε θέση – με την ψυχολόγο μας και την ειδική σε τέτοια θέματα συνεργάτιδά μας – να κατευθύνουμε τα παιδιά, ώστε να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους και αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν στη ζωή τους.
 • Λαμβάνεται ειδική πρόνοια – με ενίσχυση των προγραμμάτων και επιπλέον μαθήματα –, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τελειώσει στο τέλος αυτής της τάξης με τα διπλώματα ξένων γλωσσών και τις πιστοποιήσεις γνώσεων Πληροφορικής του ECDL.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΣΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ το σχολείο προσφέρει στους μαθητές απογευματινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Η/Υ, Νέα Ελληνικά, Φυσική & Αγγλικά.

ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ προσφέρονται απογευματινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα μαθήματα προσανατολισμού και την Έκθεση.

Τα μαθήματα γίνονται στο σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων και αφού γίνεται διάλειμμα μισής ώρας για γεύμα και ξεκούραση. Αμέσως μετά ακολουθούν δύο διδακτικές ώρες μάθημα καθημερινά σε ολιγομελή τμήματα προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών.

Τα παιδιά αναχωρούν αμέσως μετά το τέλος των απογευματινών μαθημάτων με σχολικά λεωφορεία. Το χαμηλό κόστος της ενισχυτικής και της απογευματινής μετακίνησης επιτρέπει σε όσους μαθητές το επιθυμούν να επωφελούνται αυτής της προσφοράς του σχολείου.

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (2.30 – 4μ.μ.)

Λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για το Γυμνάσιο και εμβάθυνσης για Α΄ Λυκείου.

 • Ατομική Μελέτη Γυμνασίου
 • Χορωδία (Γυμνασίου – Λυκείου )
 • Θεατρική Ομάδα (Γυμνασίου – Λυκείου)
 • Όμιλος Ρομποτικής (Γυμνασίου – Λυκείου
 • Όμιλος ελεύθερης έκφρασης και επιχειρηματολογίας (Γυμνασίου – Λυκείου)
 • Αστρονομία (Γυμνασίου)
 • Όμιλος Η/Υ και ECDL (Γυμνασίου – Λυκείου)

Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Στις τάξεις Β΄& Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ προετοιμάζουμε, με επιπλέον ώρες διδασκαλίας Αγγλικών, παιδιά που ενδιαφέρονται είτε για την Αγγλική Φιλολογία είτε για σπουδές σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια του εξωτερικού (IELTS). Προσφέρουμε επίσης προπόνηση σε διάφορα αθλήματα σε μαθητές που κατευθύνονται σε στρατιωτικές σχολές ή Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αυτό συνεχίζεται και στην Γ΄ Λυκείου.

Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ:

Η Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ είναι μια τάξη σταθμός για τους μαθητές, αφού καλούνται να κεφαλαιοποιήσουν τις γνώσεις τους συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με στόχο την είσοδό τους στη σχολή ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης που επιθυμούν. Στόχος μας είναι να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην προσπάθειά τους, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Για το λόγο αυτό, εκτός από το ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο ακολουθείται, στα μαθήματα κατεύθυνσης γίνονται πολυάριθμες συμπληρωματικές ώρες διδασκαλίας και πολλά επαναληπτικά διαγωνίσματα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η εξεταστέα ύλη ολοκληρώνεται έγκαιρα και γίνονται αρκετές επαναλήψεις που συμβάλλουν στην αφομοίωσή της από τους μαθητές. Αρκετά Σαββατοκύριακα οι μαθητές μας ασκούνται σε διαγωνίσματα προσομοίωσης των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Έχει παρατηρηθεί ότι οι υψηλές απαιτήσεις και η μεγάλη προσπάθεια επιφορτίζουν τους μαθητές της τάξης αυτής με μεγάλο άγχος, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσής τους. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό, εκτός από τη συνεχή συμπαράσταση των καθηγητών, υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό ψυχολόγο με πρόγραμμα: «Οργάνωση του χρόνου μελέτης και αντιμετώπιση του άγχους».